Varning: Avstå från Viaplay-aktien – trots kursslakten
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Varning: Avstå från Viaplay-aktien – trots kursslakten

Varning:

Mediebolaget Viaplay Group har i linje med förväntningarna presenterat ett omfattande åtgärdspaket för att förbättra sin balansräkning. Paketet innebär dock att ägarna får svälja ett hårt piller, enligt Affärsvärlden. Viaplays B-aktie har sjunkit med 74 procent i dag och totalt sett har kursraset varit 97 procent sedan årsskiftet.

Enligt Affärsvärlden finns det ofta en fas av förnekelse när företag genomgår rekapitalisering med betydande utspädning, vilket leder till att aktiekursen initialt är förhöjd. Detta kan vara fallet med Viaplay, och därför rekommenderar de investerare att undvika aktien för tillfället.

Stor nedgång för Viaplays B-aktie

Viaplays B-aktie har haft en dramatisk nedgång, med en minskning på 74 procent under dagen. Sedan början av året har aktien rasat med hela 97 procent. Detta är en betydande förändring för bolaget och dess aktieägare.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Rekommendation att undvika aktien

Affärsvärlden har gett en varning till investerare, och rekommenderar att de håller sig borta från Viaplays aktie. De menar att risken för en initial förhöjning av aktiekursen efter omfattande rekapitalisering är för stor och därför bäst att undvika.

Om Viaplay

Viaplay är ett bolag från Sverige och listat på Large Cap. Bolaget verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 17023st ägare hos Avanza samt 6613st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Viaplay Group är verksamt inom underhållningsbranschen. Inom bolaget återfinns ett brett utbud av TV kanaler, streamingtjänster samt radiostationer, som vidaresänds runtom den nordiska marknaden. Mer kända varumärken inkluderar ViaPlay, Rix FM samt Viasat. Kunderna återfinns bland företagskunder, där utbudet består av annonsering och digitala marknadsföringstjänster, samt bland privata användare.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Viaplay

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Viaplay

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt