Utmanaren tar in 50 miljoner kronor för att locka kunder från Klarna
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Utmanaren tar in 50 miljoner kronor för att locka kunder från Klarna

Utmanaren

Betaltjänstbolaget Qliro har beslutat att genomföra en riktad nyemission som totalt kommer att tillföra bolaget 50 miljoner kronor före transaktionskostnader. Den ökade storleken på emissionen, som blev 10 miljoner kronor högre än planerat, beror på ett stort intresse från både nya och befintliga aktieägare.

  • Qliro genomför en riktad nyemission på 50 miljoner kronor
  • Emissionen innebär en utspädning på cirka 10,1 procent
  • Företaget siktar på att vinna över kunder från Klarna

Enligt en nyhet från Dagens Industri, har Qliro genomfört en riktad nyemission som tillför företaget 50 miljoner kronor före transaktionskostnader. Storleken på emissionen blev 10 miljoner kronor högre än vad bolaget initialt planerat, vilket tillskrivs ett stort intresse från både nya och befintliga investerare.

Detaljer om nyemissionen

Emissionen omfattar cirka 2,15 miljoner nya aktier med en teckningskurs på 23,275 kronor per aktie. Teckningskursen fastställdes genom ett accelererat bookbuilding-förfarande och innebär en rabatt på 5,0 procent mot senaste stängningskursen. Det är viktigt att notera att emissionen är indelad i två trancher. Tranche 2, som omfattar nästan 319 000 aktier, är riktad mot vd Christoffer Rutgersson och andra närstående aktörer, vilket kräver godkännande av en extrastämma.

Strategiska mål och framtidsplaner

Qliro avser att använda emissionslikviden för att finansiera tillväxt och geografisk expansion. Vd Christoffer Rutgersson framhåller att detta är en offensiv nyemission med målet att vinna över nya kunder inom checkout-lösningar för e-handel, i samband med att Klarna säljer sin verksamhet inom detta område.

”Det skapar en fantastisk möjlighet för oss att plocka över nya kunder när Klarna säljer. Vårt mål är att ta av deras position på marknaden", säger Rutgersson. Qliro lanserade tidigare denna månad sin egen lösning, Qliro Checkout 0.0, som en del av denna offensiv.

Qliro i korthet

Qliro är ett fintech-företag grundat 2014, som fokuserar på att tillhandahålla digitala betalningslösningar för e-handelsföretag i Norden. Förutom betalningslösningar erbjuder de även digitala finanstjänster till privatpersoner i Sverige. Företaget har en stark närvaro i Norden och deras kundbas inkluderar både privatpersoner och stora företagskunder. Vid senaste mätningen hade Qliro 6361 ägare hos nätmäklaren Avanza och 985 ägare hos Nordnet.

Vi på Börskollen kommer att fortsätta följa Qliros utveckling noggrant och informera våra läsare om viktiga uppdateringar.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Klarna

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt