USA-tipset: Två tillväxtaktier att köpa i tjurmarknad och äga på lång sikt
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

USA-tipset: Två tillväxtaktier att köpa i tjurmarknad och äga på lång sikt

USA-tipset:

Investerare som köper aktier i både tjur- och björnmarknader tenderar att gynnas långsiktigt eftersom de kontinuerligt växer sina portföljer. Det skriver finanssajten The Motley Fool i en analys där de också plockar ut två tillväxtaktier som kan vara värda att plocka in i portföljen i den senaste tjurmarknaden.

  • UnitedHealth Group visar stabil tillväxt trots utmaningar.
  • Chipotle Mexican Grill expanderar snabbt med starka finansiella resultat.

UnitedHealth Group: En stabil aktör i hälsovårdssektorn

UnitedHealth Group är ett av världens största hälsovårdsföretag med ett brett utbud av tjänster. Företaget erbjuder allt från sjukvårdsplaner till analyser och tekniktjänster genom sina divisioner UnitedHealthcare och Optum. Enligt analysen från The Motley Fool har UnitedHealth nyligen drabbats av en massiv dataintrång men har avsatt över 9 miljarder dollar för att hantera situationen.

Trots dessa utmaningar rapporterade UnitedHealth en total vinst på cirka 7,9 miljarder dollar under andra kvartalet 2024, med en omsättning på 98,9 miljarder dollar, upp 6,5 procent jämfört med föregående år. Optum-divisionerna var de största tillväxtdrivarna och visade en årlig intäktsökning på 13 procent.

Företaget har också starka kassaflöden med cirka 6,7 miljarder dollar från operativa verksamheter och över 31 miljarder dollar i kassa och kortfristiga investeringar. Det är också en pålitlig utdelningsaktör som nyligen höjde sin årliga utdelning med 12 procent, vilket markerar femtonde året i rad med tvåsiffrig ökning.

Chipotle Mexican Grill: Snabb expansion och starka finansiella resultat

Chipotle Mexican Grill uppmärksammades nyligen för sin 50-för-1 aktiesplit, vilket gjorde aktierna mer tillgängliga för investerare. Under andra kvartalet 2024 genererade företaget intäkter på 3 miljarder dollar, en ökning med 18 procent jämfört med föregående år. Jämförbar försäljningsökning i restaurangbranschen är 11 procent.

Chipotle har också förbättrat sina rörelsemarginaler med en restaurangspecifik marginal på 28,9 procent och en total rörelsemarginal på 19,7 procent. Företaget rapporterade ett nettoresultat på 455,7 miljoner dollar, en ökning med 33  procent jämfört med föregående år, och ett fritt kassaflöde på cirka 954 miljoner dollar under de senaste 12 månaderna.

Företagets fortsatta expansion inkluderar lanseringen av "Chipotlanes", moderna drive-thru-filialer för mobila beställningar. Under det senaste kvartalet öppnade Chipotle 52 nya restauranger, varav 46 inkluderade en Chipotlane. Med en stark närvaro i USA och internationella marknader som Frankrike och Tyskland, finns det fortfarande stor tillväxtpotential för företaget.

Vi på Börskollen anser att både UnitedHealth Group och Chipotle Mexican Grill visar starka finansiella resultat och har potential för fortsatt tillväxt, vilket gör dem till intressanta alternativ för långsiktiga investerare.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt