USA-tipset: Två techbolag med stor potential för den långsiktige
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

USA-tipset: Två techbolag med stor potential för den långsiktige

USA-tipset:

Tekniktunga Nasdaq Composite-indexet har ökat med cirka 18 procent under 2024 och nådde en ny rekordnivå i juli. Trots detta visade indexet viss svaghet förra veckan, vilket skapar möjligheter för investerare att hitta långsiktig uppsida i en del techbolag.

  • Teknikindexet Nasdaq Composite steg med 18 % under 2024.
  • Investerare roterar från stora teknikbolag till mindre företag.
  • Zscaler och Adobe är två aktier med stor uppsida.

Det anser finanssajten The Motley Fool. Nasdaq Composite visade viss svaghet veckan som avslutades 19 juli, då investerare började rotera från stora teknikbolag till mindre företag. Detta skedde efter en mjuk inflationsrapport för juni, vilket ökar möjligheten för kommande räntehöjningar. Dessutom finns oro för att Biden-administrationen kan införa strängare handelsrestriktioner mot Kina, vilket kan påverka teknikjättarna negativt.

Företag med starka grunder

I denna makromiljö finns det fortfarande teknikföretag som erbjuder imponerande långsiktig uppsida tack vare sina solida grunder och starka finansiella ställning. Nuvarande prisnedgång kan också vara en attraktiv ingångspunkt för investerare. Zscaler och Adobe är två exempel på sådana företag, anser The Motley Fool.

Zscaler: Ledande inom cybersäkerhet

Cybersäkerhetsspecialisten Zscaler är en aktie som rekommenderas starkt just nu. Trots utmaningar som avtagande tillväxt och ökad konkurrens har företaget flera styrkor. Zscaler är en ledande aktör inom nolltillitssäkerhet, en säkerhetsarkitektur som i korthet innebär att man inte litar på någon. Detta är särskilt relevant när cyberbrott väntas kosta världen 10,5 biljoner dollar årligen till 2025.

Zscaler rapporterade en intäktstillväxt på 32 procent till 553 miljoner dollar och en faktureringstillväxt på 30 procent till 628 miljoner dollar under tredje kvartalet av räkenskapsåret 2024. Företaget såg också en betydande förbättring av lönsamheten, med ett rörelseresultat som fördubblades jämfört med föregående år och en rörelsemarginal som nådde 22 procent.

Adobe: Ledande inom digitalt innehåll

Adobe, känd för sina programvaror som Photoshop och Illustrator, är en annan aktie med stor potential. Företaget har byggt upp ett starkt varumärke och en lojal kundbas inom den kreativa branschen. Adobe har även gjort betydande investeringar inom AI, vilket har förbättrat användarengagemanget och drivit upp företagets genomsnittliga intäkt per användare.

Adobe rapporterade en intäktstillväxt på 11 procent till 5,31 miljarder dollar och en ökning av vinsten per aktie med 15 procent till 4,48 dollar under andra kvartalet av räkenskapsåret 2024. Trots den senaste aktieprisstigningen handlas Adobe till en lägre prissättningsmultipel än sitt treåriga genomsnitt, vilket gör det till en attraktiv investering.

Hos Börskollen anser vi att både Zscaler och Adobe har starka grunder och framtida tillväxtmöjligheter, vilket gör dem till intressanta val för långsiktiga investerare.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Zscaler

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt