USA-tipset: Två aktier som kan bli stora vinnare på sänkta räntor
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

USA-tipset: Två aktier som kan bli stora vinnare på sänkta räntor

USA-tipset:

Efter att de senaste siffrorna visar på avtagande inflation och ökad arbetslöshet väntas Federal Reserve sänka räntorna vid sitt möte i september. Två aktier som kan dra stor nytta av detta är Redfin och SoFi, anser finanstjänsten The Motley Fool.

  • Federal Reserve förväntas sänka räntorna i september
  • Redfin kan dra nytta av ett uppsving på bostadsmarknaden
  • SoFi kan se ökade vinster genom lägre inlåningskostnader

Enligt en artikel från The Motley Fool, visar den senaste ekonomiska statistiken att inflationen fortsätter att avta och att arbetslösheten är högre än förväntat. Detta leder till att Federal Reserve med stor sannolikhet kommer att sänka räntorna vid sitt septembermöte, vilket skulle vara den första räntesänkningen sedan mars 2020.

Fastighetsmarknaden kan få fart

En av effekterna av de senaste årens höga räntor har varit stigande bolåneräntor. Trots att den genomsnittliga 30-åriga bolåneräntan har sjunkit något från en topp på cirka 8 procent, ligger räntorna fortfarande runt 6,5 procent, vilket är mer än dubbelt så högt som i början av 2022. Detta har lett till en betydande avmattning på fastighetsmarknaden.

Redfin är ett företag som kan dra stor nytta av en potentiell uppgång på fastighetsmarknaden. Företagets ledning har fokuserat på effektivitet under de svåra tiderna och byggt starka relationer med toppresterande agenter. Redfin är väl positionerat för att dra nytta av den uppdämda efterfrågan på bostäder när räntorna sjunker, och kan snabbt bli lönsamt i en mer gynnsam miljö.

Lägre inlåningskostnader kan öka vinsterna

SoFi, som blev en bank i början av 2022, har sedan dess ökat sin inlåningsbas från noll till 23 miljarder dollar. Detta innebär att cirka 90 procent av dess lånebok finansieras av insättningar, som i allmänhet har en lägre kostnad än att låna pengar.

Även om en stor inlåningsbas skapar en gynnsam kostnadsstruktur, är det viktigt att notera att SoFi är en onlinebank vars sparkonton betalar relativt höga räntor - upp till 4,6 procent i skrivande stund. Om räntorna sjunker, kommer detta sannolikt att resultera i lägre inlåningsräntor för SoFi. Samtidigt består låneboken till stor del av lån med fast ränta, som fortsätter att betala samma belopp.

Det finns många andra anledningar att gilla SoFi just nu, anser The Motley Fool. Men den förväntade räntesänkningsmiljön kan ge en extra skjuts.

Finanssajten tror att både Redfin och SoFi har potential att bli stora vinnare om räntorna faller. Det är dock viktigt att komma ihåg att det är svårt att förutsäga exakt vad Federal Reserve kommer att göra.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Redfin

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Redfin

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt