USA-tipset: Tre högavkastande utdelningsaktier med fortsatt stor potential
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

USA-tipset: Tre högavkastande utdelningsaktier med fortsatt stor potential

USA-tipset:

Tre utdelningsaktier kan öka med över 20 procent det närmaste året. Det skriver finanstjänsten The Motley Fool i en kommentar efter att ha gått igenom förväntningarna på Wall Street. Dessa aktier erbjuder inte bara stabila utdelningar utan även en stark tillväxtpotential, anser de.

  • Brookfield Renewable erbjuder en hög utdelning och potentiell tillväxt genom förvärv.
  • Chevron förblir en favorit bland investerare trots osäkerhet kring förvärv.
  • Devon Energy levererar starka utdelningar och har en expansiv aktieåterköpsstrategi.

Enligt en genomgång i The Motley Fool har Wall Street förväntningar på att tre högavkastande utdelningsaktier kan öka med över 20 procent det närmaste året. Dessa aktier erbjuder inte bara stabila utdelningar utan har även en stark tillväxtpotential.

Brookfield Renewable: Stabil utdelning och framtidspotential

Brookfield Renewable erbjuder en framtida utdelningsavkastning på nästan 5,9 procent. Trots att aktiens värde har minskat under året, förutspår analytiker en uppgång på över 21 procent de kommande 12 månaderna. Företagets förvärv, särskilt av en majoritetsandel i Neoen, förväntas driva tillväxten ytterligare. Sedan 2001 har Brookfield Renewable ökat sin utdelning med en årlig tillväxttakt på 6 procent och siktar på en årlig tillväxt mellan 5 procent och 9 procent.

Chevron: En pålitlig utdelningsaktie

Chevron har länge varit en favorit bland utdelningsfokuserade investerare med en framtida utdelningsavkastning på 4,5 procent. Trots en nedgång i aktiekursen sedan maj förblir Wall Street optimistiska. Av de 24 analytiker som tillfrågades i augusti, rekommenderade 16 av dem aktien som "köp" eller "starkt köp". Det finns osäkerhet kring Chevrons förvärv av Hess, men oavsett utgången förväntas Chevron fortsätta att prestera och fortsätta med sin generösa utdelning.

Devon Energy: Flexibel utdelning och aktieåterköp

Devon Energys utdelning består både av en fast och en variabel del baserad på överflödigt kassaflöde, vilket gör den svår att förutse exakt. Företaget förväntas dock leverera en utdelning på minst 4 procent. Devon har bjudit på stora svängningar i aktiekursen under året, men analytiker förutspår en uppgång på nästan 29 procent inom de kommande 12 månaderna. Företagets oljeproduktion nådde en rekordnivå under andra kvartalet 2024, och dess förvärv av Grayson Mill Energys verksamhet i Williston Basin förväntas ytterligare stärka produktionskapaciteten. Devon har också ökat sitt aktieåterköpsprogram till 5 miljarder dollar, vilket kan gynna investerare ytterligare.

Vi på Börskollen ser dessa aktier som intressanta alternativ för investerare som söker både stabila utdelningar och tillväxtpotential.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Chevron

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Chevron

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt