USA-tipset: ”De smartaste utdelningsaktierna att köpa just nu”
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

USA-tipset: ”De smartaste utdelningsaktierna att köpa just nu”

USA-tipset:

Att investera i pålitliga utdelningsaktier kan vara en effektiv metod för att skapa flera inkomstströmmar. Dessa aktier ger regelbundna utdelningar och kan bidra till att öka ditt totala kassaflöde. Amerikanska finanstjänsten The Motley Fool tipsar om tre robusta utdelningsaktier för den som vill investera 1 000 dollar.

  • PepsiCo har ökat sina utdelningar i 52 år i rad.
  • Genuine Parts har en imponerande utdelningshistorik på 68 år.
  • Fastenal visar tecken på fortsatt tillväxt genom starka affärsvolymer.

PepsiCo: En pålitlig utdelningsaktie

PepsiCo säljer sina produkter i över 200 länder och har välkända varumärken som Pepsi-Cola, Lay's och Doritos. Mellan 2021 och 2023 steg företagets omsättning från 79,5 miljarder dollar till 91,5 miljarder dollar, medan nettoinkomsten ökade från 7,6 miljarder dollar till 9,1 miljarder dollar. PepsiCo har levererat ett stabilt fritt kassaflöde och utdelningen har ökat i 52 år i rad. Under första kvartalet 2024 rapporterade företaget en intäktsökning på 2,3 procent och en nettoinkomstökning på 5,7 procent jämfört med föregående år.

Företagets ledning är optimistisk för resten av året och förutspår en organisk intäktsökning på minst 4 procent och en vinst per aktie-ökning på 8 procent. Detta ska leda till högre fritt kassaflöde och ytterligare utdelningsökningar, enligt The Motley Fool.

Genuine Parts: Stabil tillväxt och lång utdelningshistorik

Genuine Parts distribuerar bil- och industridelar och har över 10 700 platser i 17 länder. Mellan 2021 och 2023 ökade försäljningen från 18,9 miljarder dollar till 23,1 miljarder dollar och nettoinkomsten steg från 899 miljoner dollar till 1,3 miljarder dollar. Företaget har en obruten utdelningshistorik på 68 år och en framåtblickande utdelningsavkastning på 3,1 procent.

Första kvartalet 2024 visade en blygsam försäljningsökning men en större nedgång i nettoinkomsten på grund av omstruktureringskostnader. Trots detta genererade Genuine Parts ett positivt fritt kassaflöde på 202,6 miljoner dollar, en ökning med 85,2 procent jämfört med föregående år. Företaget har även gjort flera förvärv för att expandera sin verksamhet, vilket bör stärka dess framtida tillväxt.

Fastenal: Ledande inom fästelement och tillväxt

Fastenal är den största distributören av fästelement i USA och erbjuder ett brett sortiment av bygg-, industri- och säkerhetsprodukter. Mellan 2021 och 2023 ökade företagets omsättning från 6 miljarder dollar till 7,3 miljarder dollar, medan nettoinkomsten steg från 925 miljoner dollar till 1,16 miljarder dollar. Företaget har en stabil utdelningshistorik med årliga ökningar sedan 2011 och en nuvarande framåtblickande utdelningsavkastning på 2,4 procent.

Första kvartalet 2024 visade en försäljningsökning på 2 procent med en nettoinkomstökning på 1 procent jämfört med föregående år. Fastenal rapporterade också om högre affärsvolymer och en fortsatt ökning av sina fysiska platser, vilket indikerar en stark efterfrågan och en växande distributionsräckvidd.

På Börskollen ser vi att dessa aktier kan vara värda att överväga för investerare som söker stabila utdelningsinkomster och långsiktig tillväxt.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien PepsiCo

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt