Tunga chipbolag bildar grupp för framtidens AI-arkitektur
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Teknik

Tunga chipbolag bildar grupp för framtidens AI-arkitektur

Tunga

Intel och AMD går samman för att forma framtiden för x86-chip i takt med den ökade användningen av AI. Den nybildade gruppen, x86 Advisory Group, inkluderar även techjättar som Google, Microsoft och Meta. Målet är att anpassa och standardisera chiparkitekturen för att möta framtida behov.

  • Intel och AMD bildar x86 Advisory Group.
  • Syftet är att anpassa och standardisera x86-arkitekturen.
  • Gruppen inkluderar techjättar som Google och Microsoft.

Strategiskt samarbete för framtiden

Enligt Finwire har de ledande chipbolagen Intel och AMD bildat x86 Advisory Group, ett nytt initiativ som syftar till att forma framtiden för x86-chip. Gruppen inkluderar även techjättar som Google, Microsoft och Meta. Målet är att hantera den ökade användningen av AI och säkerställa att x86-arkitekturen fortsätter att vara relevant och konkurrenskraftig.

Teknisk anpassning och standardisering

Intels VD Pat Gelsinger beskriver detta som en av de viktigaste förändringarna i x86-arkitekturen på decennier. "Vi är på väg mot en av de viktigaste förändringarna i x86-arkitekturen och ekosystemet på decennier," säger Gelsinger. Gruppen planerar att samla insikter från både hårdvaru- och mjukvaruutvecklare för att skapa förenklade arkitektoniska riktlinjer, vilket förväntas standardisera gränssnitten mellan AMD:s och Intels produktlinjer.

Konkurrens och skydd av intressen

Initiativet kan också ses som ett strategiskt drag för att skydda de inblandade bolagens intressen, särskilt med tanke på att chiprivalen Arm har beslutat sig för att utmana x86:s dominans.

På Börskollen ser vi detta som ett viktigt steg i en alltmer konkurrensutsatt marknad, där samarbete mellan industrijättar kan vara avgörande för att bibehålla tekniskt ledarskap.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Intel Corporation

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt