Tron på "den amerikanska drömmen" minskar
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Tron på "den amerikanska drömmen" minskar

Tron

Enligt en ny rapport från Wall Street Journal/NORC visar det sig att allt färre amerikaner tror på "den amerikanska drömmen", idén om att hårt arbete leder till framgång oavsett individens bakgrund. Denna nedgång i stöd har skett över tid, med en betydande minskning jämfört med tidigare årtionden. Särskilt unga vuxna och kvinnor verkar ha minst tro på drömmen.

Stödet för den amerikanska drömmen minskar

Enligt undersökningen uppger endast 36 procent av de tillfrågade att "den amerikanska drömmen" fortfarande är relevant. Detta är en markant minskning jämfört med tidigare år. År 2012 trodde 53 procent på drömmen, och även så sent som 2016 var stödet fortfarande relativt starkt, med 48 procent.

Det är också värt att notera att dessa siffror kan variera från år till år. Till exempel visade en studie som Wall Street Journal genomförde förra året att 68 procent av de tillfrågade trodde att hårt arbete lönar sig.

Detta skriver The Wall Street Journal, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Livskvaliteten anses ha minskat

Halva befolkningen anser att livet i USA är sämre nu än för 50 år sedan, medan endast 30 procent tror att det har förbättrats. "Den amerikanska drömmen" verkar vara mest avlägsen för unga vuxna och kvinnor. Endast 28 procent av kvinnorna och 46 procent av männen tror fortfarande att hårt arbete kan leda till framgång.

Stödet för drömmen är högre bland de äldre, med 48 procent av personer över 65 år som fortfarande tror på den. Däremot är stödet lågt bland personer under 50 år, med endast 28 procent som tror på drömmen enligt undersökningen.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt