Tre tips för dig som är på jakt efter stabila utdelningar
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Tre tips för dig som är på jakt efter stabila utdelningar

Tre

Utdelningsaktier är ett utmärkt sätt att skapa passiv inkomst och en viktig del av varje investeringsportfölj. De erbjuder inte bara regelbundna utdelningar utan har även potentialen att öka i värde över tid. Finanssajten The Motley Fool har tittat närmare på tre investeringsalternativ som historiskt har levererat starka utdelningar.

  • Verizon erbjuder en utdelning på 6,4% och har stark kassaflödesgenerering.
  • S&P 500 High Dividend ETF ger en diversifierad utdelningsportfölj med en avkastning över 4,5%.
  • Coca-Cola har en lång historia av stabila utdelningar och stark finansiell utveckling.

Verizon: Stabilitet i kommunikationssektorn

Telekomjätten Verizon verkar inom en sektor med höga inträdeströsklar och erbjuder en attraktiv utdelning på 6,4 procent. Trots långsam tillväxt har Verizon ett starkt fritt kassaflöde, vilket är en viktig indikator på bolagets ekonomiska hälsa. Under 2023 hade Verizon ett fritt kassaflöde på 18,71 miljarder dollar. Första kvartalet 2024 visade ett fritt kassaflöde på 2,71 miljarder dollar, jämfört med 2,33 miljarder dollar året innan. Trots behovet av tillväxt i kärnverksamheten, förefaller utdelningen på 6,4 procent säker, anser The Motley Fool i sin analys.

S&P 500 High Dividend ETF: Diversifierad utdelningsstrategi

För dem som inte vill investera i enskilda aktier kan S&P 500 High Dividend ETF vara ett bra alternativ. Denna börshandlade fond innehåller 80 företag från S&P 500 och erbjuder en diversifierad utdelningsportfölj. Med en avkastning på över 4,5 procent inkluderar fonden företag som Iron Mountain, Best Buy och Morgan Stanley. Fonden förväntas inte överträffa S&P 500 inom den närmaste tiden, men är utformad för att ge stabila utdelningar.

Coca-Cola: En pålitlig utdelningskälla

Coca-Cola har länge varit en favorit bland utdelningsinvesterare, inklusive Warren Buffett. Med en utdelning på 3 procent och fortsatt tillväxtpotential är företaget välpositionerat för att fortsätta ge värde till sina aktieägare. Under första kvartalet 2024 rapporterade Coca-Cola en ökning av nettoomsättningen med 3 procent till 11,3 miljarder dollar och en ökning av vinst per aktie med 3 procent till 0,74 dollar. Trots att försäljningstillväxten har avtagit något, har företaget diversifierat sin produktportfölj och fortsätter att öka sina utdelningar.

För den som söker stabila utdelningar kan dessa tre alternativ vara värda att överväga. Vi på Börskollen rekommenderar att du alltid gör din egen analys innan du investerar.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Verizon Communications

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt