Tre högavkastande utdelningsaktier som flyger under radarn
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Tre högavkastande utdelningsaktier som flyger under radarn

Tre

Utdelningsaktier har visat sig vara utmärkta investeringar över tid. Företag som regelbundet höjer sina utdelningar har ofta gett högre avkastning än genomsnittet. Amerikanska finanssajten The Motley Fool tipsar om tre mindre kända utdelningsaktier med långsiktig potential.

  • Black Hills är en liten men stabil utdelningskung inom el- och naturgas
  • Phillips 66 erbjuder en hög utdelning och har en stark tillväxtstrategi
  • Clearway Energy ger hög avkastning med fokus på förnybar energi

Utdelningsaktier kan vara fantastiska investeringar. Enligt The Motley Fool har utdelande företag under de senaste fem decennierna överträffat genomsnittet i S&P 500-indexet med en total årlig avkastning på 9,2 procent, jämfört med 7,7 procent för S&P 500. Här presenterar finanssajten tre mindre namnkunniga utdelare som de menar man kan ”köpa nu och behålla för alltid”.

Black Hills: Doldis med potential

Black Hills är en mindre känd aktör inom el- och naturgasdistribution, med ett marknadsvärde på knappt 4 miljarder dollar. Företaget, som är verksamt i flera amerikanska delstater, har uppvisat en kundtillväxt nästan tre gånger högre än USA:s befolkningstillväxt.

Bolaget förväntar sig en vinsttillväxt på 4 procent till 6 procent de kommande fem åren, stödd av en kapitalinvesteringsplan på cirka 4,3 miljarder dollar. Utdelningen, som för närvarande ligger på 4,5 procent, förväntas växa i samma takt, vilket gör Black Hills till en attraktiv långsiktig investering.

Phillips 66: En högoktanig utdelningsaktie

Energiföretaget Phillips 66 erbjuder en utdelning på 3,3 procent, vilket är mer än dubbelt så mycket som S&P 500:s genomsnitt. Sedan avknoppningen från ConocoPhillips 2012 har företaget ökat sin utdelning med en årlig tillväxttakt på 16 procent.

Phillips 66 investerar kraftigt i framtida tillväxt, med fokus på både traditionella infrastrukturprojekt och lägre koldioxidprojekt. Företaget planerar att återföra mellan 13 och 15 miljarder dollar till aktieägarna genom utdelningar och återköp fram till slutet av detta år.

Clearway Energy: En underskattad aktör inom förnybar energi

Clearway Energy är ett av de största förnybara energiföretagen i USA. Företaget har återupptagit sina utdelningshöjningar sedan 2020 och förväntar sig att öka utdelningen med 7 procent i år. Dess stabila kassaflöden, baserade på långsiktiga kontrakt, är en solid grund för att utdelningen kan fortsätta växa.

Clearway Energy har planerat tillväxtprojekt fram till 2026, vilket ytterligare stärker dess position som en pålitlig utdelningsaktie med en hög avkastning på 6,4 procent.

På Börskollen anser vi att dessa tre aktier erbjuder en intressant kombination av hög utdelning och tillväxtpotential, vilket gör dem värda att överväga för långsiktiga investeringar.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt