Tre aktier som Börsveckan köper – och tre som de håller sig ifrån
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Tre aktier som Börsveckan köper – och tre som de håller sig ifrån

Tre

Börsveckan har i sin senaste utgåva rekommenderat köp av Pandora, Meko och Netel. Tidningen råder däremot att avvakta med aktier i Nordic Waterproofing, Arise och Eolus Vind. Vi på Börskollen sammanfattar här de viktigaste punkterna från analysen.

  • Starka köpargument för Pandora, Meko och Netel.
  • Avvaktande råd för Nordic Waterproofing, Arise och Eolus Vind.
  • Marknadens nuvarande konjunktur påverkar vissa bolag negativt.

Positiva utsikter för Pandora

Den danska smyckesjätten Pandora har återigen höjt sina prognoser för året, tack vare en fortsatt stark utveckling. Trots att aktiekursen redan har sett en betydande uppgång, anser Börsveckan att det fortfarande finns potential för ytterligare värde och rekommenderar därför köp av aktien.

Meko presterar starkt

Bilverkstadskedjan Meko levererade en solid delårsrapport i augusti, med stigande volymer och positiva prisjusteringar som drivande faktorer. Börsveckan bedömer att värderingen av bolaget är attraktiv och ger därför en köpstämpel på aktien.

Netel visar lovande resultat

Infrastrukturbolaget Netel imponerade med en stark rapport för andra kvartalet, där både omsättning och lönsamhet ökade. Trots hög skuldsättning ser Börsveckan en potential för omvärdering av aktien om skuldsättningen förbättras, och ger därför en köprekommendation.

Avvaktande råd för Nordic Waterproofing, Arise och Eolus Vind

Nordic Waterproofing lyckas inte dra nytta av renoveringsmarknaden i den nuvarande konjunkturen. Den senaste delårsrapporten var svag och värderingen anses vara för hög, vilket leder till ett avvaktande råd från Börsveckan.

Vindkraftsbolaget Arise har en stabil portfölj med både produktion och projekt, men den turbulenta energimarknaden gör att Börsveckan väljer att avvakta med aktien. Branschkollegan Eolus Vind har sett sin aktiekurs återvända till 2019 års nivåer, och osäkerheter kring vindkraftstillstånd bidrar till att även denna aktie får ett avvaktande råd.

Sammanfattningsvis är det tydligt att Börsveckan ser potential i Pandora, Meko och Netel, medan de är mer försiktiga med Nordic Waterproofing, Arise och Eolus Vind. Vi på Börskollen följer utvecklingen noga och kommer att fortsätta rapportera om marknadens förändringar.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Pandora

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt