Tre aktier med potential att ansluta till exklusivaste klubben
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Tre aktier med potential att ansluta till exklusivaste klubben

Tre

Bara tre företag har hittills uppnått en marknadsvärdering på över tre biljoner dollar: Apple, Microsoft och Nvidia. Men det finns flera starka kandidater som kan följa i deras fotspår inom en snar framtid. Här är tre bolag som har potential att nå denna exklusiva klubb.

  • Alphabet närmar sig snabbt 3 biljoner dollar med stark tillväxt i sina kärnverksamheter.
  • Amazon har en solid grund med e-handel och molntjänster som främsta drivkrafter.
  • Meta Platforms satsar på AI och effektivare annonsering för att öka sina intäkter.

Endast tre företag i världen har hittills nått en marknadsvärdering på över tre biljoner dollar: Apple, Microsoft och Nvidia. Men enligt finanssajten The Motley Fool kan denna exklusiva klubb snart få fler medlemmar. Här är tre bolag som har potential att nå denna nivå.

Alphabet: En stark kandidat

Alphabet, Googles moderbolag, är en stark kandidat att bli nästa företag att nå tre biljoner dollar i marknadsvärde. Företagets nuvarande marknadsvärde ligger på cirka 2,3 biljoner dollar, och med den nuvarande tillväxttakten kan detta mål nås redan i början av 2025.

Huvuddelen av Alphabets intäkter och vinster kommer från Google Sök. Trots ny konkurrens från generativ AI har Google fortsatt att växa, och enligt VD Sundar Pichai har nya AI-funktioner ökat användningen och användarnöjdheten. Google Cloud är en annan viktig tillväxtfaktor, med en årlig försäljningsökning på 28 procent och en enorm popularitet bland generativa AI-startups.

Amazon: E-handel och molntjänster

Amazon ligger inte långt efter Alphabet med ett marknadsvärde på cirka två biljoner dollar. Företagets molntjänst, Amazon Web Services (AWS), är en ledande aktör inom molntjänstmarknaden och förväntas fortsätta växa tack vare efterfrågan på AI-modeller. Även Amazons e-handelsplattform har sett ökad lönsamhet genom förbättrade kostnadsstrukturer och snabbare leveranser.

Reklam är också en viktig tillväxtfaktor för Amazon, med en försäljningsökning på 24 procent under första kvartalet i år. Denna tillväxt kan accelerera ytterligare då reklam på Prime Video blir mer populärt.

Meta Platforms: Sociala medier och AI

Meta Platforms har en längre väg att gå för att nå tre biljoner dollar, med ett nuvarande marknadsvärde på 1,3 biljoner dollar. Men med en daglig räckvidd på över 3,2 miljarder människor genom sina appar som Facebook, Instagram och WhatsApp, har företaget en enorm reklamkapacitet.

Metas ansträngningar att bättre monetisera sina produkter, särskilt Reels, har gett goda resultat med en fördubbling av vinsten under första kvartalet. AI är en annan viktig tillväxtmöjlighet för Meta, där VD Mark Zuckerberg ser AI-driven affärskommunikation som nästa stora pelare för företagets verksamhet.

Sammanfattningsvis ser vi på Börskollen att dessa tre företag har starka förutsättningar att nå den eftertraktade 3 biljoner dollar-klubben inom en överskådlig framtid.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Apple

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt