Toyota bötfälls i USA
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Toyota bötfälls i USA

Toyota

Biltillverkaren Toyota har bötfällts av den amerikanska konsumentskyddsmyndigheten, CFPB, för olagliga utlåningsmetoder. Böterna uppgår till 60 miljoner dollar, vilket motsvarar omkring 625 miljoner svenska kronor. Toyota anklagas för att ha försvårat för konsumenter att säga upp tilläggsprodukter och för att ha lämnat felaktig information till kreditupplysningsbolag.

Enligt CNBC har Toyota gjort det svårt för sina kunder att säga upp tilläggsprodukter som i genomsnitt kostar mellan 700 och 2 500 dollar per lån. Dessa metoder ska ha drabbat mer än 118 000 kunder under perioden 2016 till 2021.

Olagliga återbetalningar och felaktig information

Utöver de svårigheter kunderna har haft med att säga upp tilläggsprodukter, anklagas Toyota även för att ha brutit mot Fair Credit Reporting Act. De ska ha lämnat felaktig information till kreditupplysningsbolag. "Toyotas låneverksamhet höll olagligt inne med återbetalningar, tvingade låntagare att springa genom hinderbanor för att avbryta oönskade tjänster och fläckade deras kreditrapporter", säger Rohit Chopra, chef för CFPB.

Detta skriver CNBC, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Toyota godtar villkoren men nekar till felaktigheter

Trots anklagelserna och böterna nekar Toyota till att ha gjort något fel. De säger i ett uttalande att de inte erkänner några felaktigheter, men att de kommer att gå med på villkoren i överenskommelsen med myndigheten. Det är oklart vilka konsekvenser detta kan få för Toyotas låneverksamhet i framtiden.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt