Toppförvaltarens tre börstips i en skakig konjunktur
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Toppförvaltarens tre börstips i en skakig konjunktur

Toppförvaltarens

I en osäker konjunktur och i en tid när storbanker halkar efter på börsen, fokuserar succéförvaltaren Roger Hedberg på bolag med tillväxtpotential inom hälsovårdssektorn. I en intervju med Dagens Industri lyfter han fram tre bolag som kan vara köpvärda, även om konjunkturen blir svalare.

  • Hälsovårdsbolag med förbättrad lönsamhet
  • Bolag med potential att erövra en jättemarknad
  • Stabil aktie med hög värdering

I en artikel i Dagens Industri, identifierar Roger Hedberg, förvaltare av den framgångsrika fonden Cliens Sverige, tre aktier som han anser vara köpvärda i dagens osäkra konjunktur. Efter en nedgång på Stockholmsbörsen med nästan 8 procent i början av augusti, har marknaden återhämtat sig. De amerikanska och svenska centralbankerna har aviserat räntesänkningar i höst, men bedömare förutspår en långsam konjunkturåterhämtning.

Köpvärda aktier i en sval konjunktur

Roger Hedberg lyfter fram tre bolag som han anser kan växa av egen kraft. Ett av dessa är Addlife, ett hälso- och sjukvårdsbolag som har kämpat med lönsamheten men nu visar förbättringar. "De har haft lite utmaningar med lönsamheten under ett par års tid, men de har jobbat mycket med att omstrukturera verksamheterna," säger Hedberg till Dagens Industri. Han tillägger att bolagets höga skuldsättning kan vändas till en fördel när räntorna sjunker.

Ett annat bolag som Hedberg rekommenderar är Xvivo, specialiserat på bevaring och transport av organ för transplantation. Aktien har nästan dubblats det senaste året, och Hedberg ser stor potential framför allt med företagets nya produkt för hjärttransplantationer. "Den produkten finns redan i Australien och vi väntar på godkännande i Europa och USA," säger han.

Stabil tillväxt och starka framtidsutsikter

Den tredje aktien som Roger Hedberg rekommenderar är Novo Nordisk, en dansk läkemedelsjätte som specialiserar sig på diabetes- och fetmaläkemedel. Trots den höga värderingen ser Hedberg fortsatt stark tillväxt. "Så länge de håller i tillväxttakten är det inga problem att motivera värderingsmultiplarna," menar han.

Samtidigt har Hedberg minskat sin exponering mot banksektorn och sålt av alla aktier i Nordea, då han förutspår att sektorn kommer att ha det tuffare när räntorna sjunker. "Bankerna är inte ansträngt värderade, men den här fonden ska slå börsen," säger han.

Vi på Börskollen följer noggrant utvecklingen i dessa sektorer och ser fram emot att se hur Roger Hedbergs aktieval kommer att prestera framöver.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien AddLife

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt