Tidningen sänker rådet för Careium – trots stabil rapport
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Tidningen sänker rådet för Careium – trots stabil rapport

Tidningen

Välfärdsteknikbolaget Careium har levererat en stabil halvårsrapport med god tillväxt och stark resultatutväxling. Trots de positiva siffrorna påpekar ledningen att det kan bli en utmaning att uppnå helårsprognosen. Affärsvärlden, som tidigare rekommenderat köp av aktien, ändrar nu sin rekommendation till neutral.

  • Stabil halvårsrapport med stark tillväxt
  • Helårsprognosen kan bli svår att nå
  • Affärsvärlden ändrar rekommendation från köp till neutral

Stark rapport men utmanande prognos

Careium, ett bolag inom välfärdsteknik, har rapporterat en stabil första halvårsprestation. Bolaget visar på god tillväxt och en stark resultatutväxling. Ledningen behåller sin helårsprognos, men varnar samtidigt för att det kan bli en utmaning att uppnå målen. Affärsvärlden har analyserat rapporten och ser både styrkor och utmaningar framöver.

Aktien har stigit kraftigt

Aktien i Careium har haft en imponerande utveckling sedan Affärsvärlden gav sitt köpråd i augusti förra året. Aktien har stigit med över 130 procent, vilket visar på ett starkt marknadsförtroende för bolaget. Trots denna positiva utveckling väljer Affärsvärlden nu att sänka sin rekommendation till neutral, med motiveringen att aktiekursen nu reflekterar mycket av bolagets potential.

Affärsvärlden justerar sin rekommendation

Efter den starka kursutvecklingen anser Affärsvärlden att det är lämpligt att justera sin rekommendation. I sin slutsats skriver tidningen: "Efter den starka kursutvecklingen sänker vi rådet till neutral. Långsiktigt är vi fortsatt positiva till Careium". Detta indikerar att även om aktien just nu är rätt värderad, så ser de fortsatt potential på lång sikt.

För den som är intresserad av att läsa Affärsvärldens fullständiga analys kan den hittas här.

Hos Börskollen följer vi noga utvecklingen inom välfärdsteknik och kommer fortsätta rapportera om Careiums framtida prestationer och potential.

Börskollen om Careium

Careium är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern CARE på First North. Careium verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 2865 st ägare hos Avanza samt 757 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Careium är ett företag som specialiserar sig på teknikdriven vård. De erbjuder tekniska vårdlösningar för äldre, både i hemmet och utanför. Deras produktutbud inkluderar trygghetslarm, olika typer av sensorer som fallsensorer, rökdetektorer och rörelsedetektorer, samt tillbehör som kameror, elektroniska lås och robotar för medicinska ändamål. Dessutom tillhandahåller de säker kommunikation för larmrespons. Careium är verksamma i Sverige, Norge, Storbritannien och Nederländerna.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Careium, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Careium

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Careium

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt