Tidningen ger neutralt råd för Ferronordic
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Tidningen ger neutralt råd för Ferronordic

Tidningen

Affärsvärlden har publicerat en analys av Ferronordic och landar i ett neutralt råd för aktien. Tidningen framhåller att vägen till ett starkare bolag utan Tyskland är möjlig men osäker. Investeringarna i Tyskland väger tungt samtidigt som kapitalbindningen där kan begränsa expansionen i USA.

  • Affärsvärlden ger neutralt råd för Ferronordic.
  • Bolagets framtid utan Tyskland diskuteras.
  • Kapitalbindningen i Tyskland kan påverka expansionen i USA.

Affärsvärldens analys

Enligt en färsk analys från Affärsvärlden landar tidningen i ett neutralt råd för aktien i Ferronordic. Tidningen räknar inte med några nyheter kring bolagets struktur under den kommande kapitalmarknadsdagen. Samtidigt anser Affärsvärlden att Ferronordic kan stärkas som bolag utan sin tyska verksamhet, även om prognoserna är osäkra och tillgångarna är lågt värderade.

Tyska investeringar och amerikansk expansion

Affärsvärlden påpekar att frågan om att lämna Tyskland är komplex eftersom Ferronordic har gjort betydande investeringar i landet. Denna avvägning måste dock ske i ljuset av problem med kapitalbindningen i Tyskland, vilket kan hindra en lönsam expansion i USA.

Vi på Börskollen noterar att Affärsvärlden väljer att inte ge ett säljråd för Ferronordic, vilket signalerar en viss tilltro till bolagets framtida potential trots de utmaningar som nämns. Det återstår att se hur Ferronordic kommer att hantera sina tyska investeringar och om de kan nå framgång på den amerikanska marknaden.

Sammanfattningsvis ger Affärsvärldens analys en intressant inblick i Ferronordics nuvarande situation och framtida möjligheter. Det neutrala rådet indikerar att det finns både risker och möjligheter för bolaget framöver.

Börskollen om Ferronordic

Ferronordic är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern FNM på Small Cap. Ferronordic verkar inom sektorn Industri och aktien har 7027 st ägare hos Avanza samt 1102 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Ferronordic är en distributör av fordon och relaterade reservdelar. De erbjuder en omfattande produktportfölj som omfattar bulldozers, kranar, dumprar och släpvagnar, samt batterisystem. Dessutom tillhandahåller de eftermarknadsservice och leasingtjänster. Bolagets kundbas består främst av större industriella företag, och reservdelarna de säljer används oftast i tunga lastbilar. Företaget grundades 2010 och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Ferronordic, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Ferronordic

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Ferronordic

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt