Teslas eldrivna lastbil till Europa
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Motor

Teslas eldrivna lastbil till Europa

Teslas

Amerikanska Tesla planerar att introducera sin eldrivna lastbil Tesla Semi på den europeiska marknaden. Detta kan innebära hård konkurrens för etablerade aktörer som Volvo och Scania. Nyheten kommer från Dagens industri.

  • Tesla planerar att leverera Tesla Semi till Europa
  • Utmaning för Volvo och Scania på hemmaplan
  • Ny fabrik byggs i Nevada, USA

Elbilstillverkare expanderar till Europa

Under årets lastbilsmässa i Hannover meddelade Tesla att de har för avsikt att leverera sin eldrivna lastbil Tesla Semi till den europeiska marknaden. Enligt Dan Priestley, en av Teslas toppchefer, är Europa den nästkommande marknaden för Tesla efter att ha rampat upp produktionen i Nordamerika.

"Vi ser att Europa är den marknad som står näst på tur efter upprampningen i Nordamerika", sa Priestley under sitt anförande på mässan.

Ny fabrik i Nevada

Tesla bygger för närvarande en fabrik för produktion av lastbilar i Nevada, USA. Denna fabrik kommer att spela en avgörande roll i företagets planer att introducera Tesla Semi i Europa. Expansionen till den europeiska marknaden kan innebära en betydande utmaning för etablerade lastbilstillverkare som Volvo och Scania, som hittills har dominerat på hemmaplan.

Kinesiska tillverkare på mässan

Det var inte bara Tesla som visade upp elektriska lastbilar på mässan i Hannover. Även kinesiska tillverkare, såsom BYD, deltog och ställde ut sina elektriska modeller. Detta indikerar ett ökande intresse och konkurrens inom segmentet för eldrivna lastbilar.

Vi på Börskollen följer utvecklingen noga och ser fram emot att se hur Tesla Semi kommer att påverka den europeiska marknaden för tunga fordon.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Tesla

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Tesla

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt