Tesla planerar att bygga nya Model 2 i Berlinfabriken
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Motor

Tesla planerar att bygga nya Model 2 i Berlinfabriken

Tesla

Elon Musk, CEO för Tesla, besökte nyligen företagets tyska produktionsanläggning, Giga Berlin. Under besöket gav han en uppdatering om planerna för anläggningens estetik och för tillverkningen av företagets "massmarknads-elbil".

Musk besöker regelbundet Teslas produktionsanläggningar för att kontrollera produktions- och operationsprocesserna samt för att träffa olika teammedlemmar, inklusive de som ansvarar för tillverkningen. Under besöket i Berlin meddelade Musk att Tesla skulle bygga en $25 000 Elbil, den beryktade "Model 2", vid anläggningen, enligt uppgifter från Gf4Tesla.

En ny marknadssektor för Tesla

Model 2 eller $25 000-bilen, som Tesla har planerat att tillverka i flera år, skulle kunna nå en helt ny sektor av kunder, dom som inte är villiga att spendera över $30 000 på en ny Elbil. Trots att Tesla har lyckats sänka priserna på sina fordon de senaste åren, har de inte lyckats få ner priset på Model 3 till $25 000 som det var tal om till en början. Det har dock länge varit känt att de skulle bygga en bil för att nå detta viktiga prisintervall.

Var ska bilen produceras och debut 2024?

Ryktet har gått att Tesla model 2 ska byggas på flera marknader, inklusive i Kina och Mexiko. Musk avslöjade dock under sitt möte med anställda att den också kommer att tillverkas i Berlin-fabriken för den europeiska marknaden.

Analytiker vid Loup Ventures tror att bilen kan göra debut 2024 men samtidigt kommer Tesla ha händerna fulla med att skala upp Cybertruck vid Gigafactory Texas vilket förmodligen innebär att dom kommer vänta med att lansera nya projekt. Iaf om ser till vad Musk uttryckte under Q3-rapporten sett till oro över räntorna.

Det återstår att se när denna nya, och mycket eftertraktade modellen, kommer till marknaden. Set är ett mycket populärt segment inom småbilar som bland annat Volkswagen med sin Golf fyllt mycket väl under många års tid.

Om Tesla

Tesla är en amerikansk fordonstillverkare. Bolaget är specialiserade inom eldrivna fordon, där fordonen helt ämnas drivas på el under samma varumärke. Bolaget har även ett globalt supercharger nätverk som möjliggör snabb laddning innan avfärd. Produktionen av bilarna utgår ifrån egna produktionsanläggningar inom den nordamerikanska marknaden. Huvudkontoret är beläget i Palo Alto.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Tesla

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt