Tesla lyssnar på facket i Tyskland - Höjer lönerna
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Motor

Tesla lyssnar på facket i Tyskland - Höjer lönerna

Tesla

Elon Musk, VD för Tesla, har meddelat en löneökning för sina anställda i Tyskland. Detta sker efter press från det inflytelserika tyska fackförbundet IG Metall. Musk lovade också att den tyska fabriken kommer att tillverka nästa generations Teslabil.

Enligt källor till Wall Street Journal, offentliggjordes löneökningen under Musks besök på Teslas fabrik i utkanten av Berlin. Denna åtgärd kommer efter att IG Metall har applicerat tryck på företaget för att förbättra arbetarnas villkor och löner. Tesla har även varit under press från svenska fackföreningar.

Arbetarnas kamp för bättre villkor

Det är inte bara i Tyskland och Sverige Tesla har hamnat i fackets skottglugg. I USA har United Auto Workers (UAW), det stora bilarbetarfacket, stridit med traditionella biltillverkare i Detroit under hela hösten. Deras kamp ledde till en stor seger då de fick biltillverkarna att gå med på betydande löneökningar.

Detta skriver The Wall Street Journal, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

En framtid med Teslas nästa generation

Förutom löneökningen, lovade Musk även att den tyska fabriken kommer att tillverka nästa generations Tesla- fordon. Detta är ett viktigt steg för företaget, och för Tyskland, som spelar en central roll i den globala bilindustrin.

Om Tesla

Tesla är en amerikansk fordonstillverkare. Bolaget är specialiserade inom eldrivna fordon, där fordonen helt ämnas drivas på el under samma varumärke. Bolaget har även ett globalt supercharger nätverk som möjliggör snabb laddning innan avfärd. Produktionen av bilarna utgår ifrån egna produktionsanläggningar inom den nordamerikanska marknaden. Huvudkontoret är beläget i Palo Alto.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Tesla

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Tesla

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt