Tesla anklagar nyhetsbyrån för felaktig rapportering
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Motor

Tesla anklagar nyhetsbyrån för felaktig rapportering

Tesla

Elbilstillverkaren Tesla har bemött ett kritiskt reportage publicerat av nyhetsbyrån Reuters förra veckan. Reportaget innehåller påståenden om att Tesla skulle ha skyllt allvarliga fel på sina bilar på kundernas oaktsamma hantering. Tesla kritiserar nu reportaget för att innehålla "ofullständig och bevisligen felaktig information”.

  • Reuters rapporterade om allvarliga fel på Teslas bilar som företaget påstås ha skyllt på kundernas hantering.
  • Tesla bemöter nu kritiken och menar att reportaget innehåller felaktiga uppgifter och är missvisande.
  • Elbilstillverkaren framhäver att de har betalat för över 120 000 garantibyten, något som enligt Tesla inte framkommer tydligt i reportaget.

Reportaget från Reuters innehöll påståenden om hjul som faller av Teslas bilar i hög fart, fjädringar som kollapsar på helt nya bilar och hjulaxlar som går sönder under acceleration. Tesla bemöter nu dessa påståenden och kritiserar reportaget för att vara missvisande och fullt av ofullständig och felaktig information.

Tesla slår tillbaka

Tesla menar att det inte framkommer tillräckligt tydligt att företaget har betalat för närmare 120 000 garantibyten av de övre länkarmarna, något som rapporten handlar om. Dessutom står detta långt ner i den långa artikeln, enligt Tesla.

Kritik mot ensidig bild

Reuters lyfte också fram en specifik händelse tillsammans med bilder på en sådan skada. Tesla menar dock att just den incidenten är resultatet av en kollision, vilket de har informerat kunden om. Företaget kritiserar att olyckor inte framställs som garantiärenden.

Detta rapporterar Alltomelbil om.

– Denna ”plocka russinet ur kakan”-förhållningssätt i journalistiken resulterar i att man missar sanningen, vilket är ett mönster i många av de negativa artiklarna om Tesla.

Att använda en kunds ensidiga version av händelser som den universella upplevelsen för alla kunder målar upp en falsk och vilseledande bild av Tesla. I verkligheten finns det hundratals fler nöjda kunder för varje upprörd, och siffrorna ljuger inte när det gäller återkommande försäljning och kundnöjdhet, kommenterar Tesla.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Tesla

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Tesla

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt