Techjätten satsar på kärnkraft för att möta energibehovet
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Techjätten satsar på kärnkraft för att möta energibehovet

Techjätten

Amazon tar ett betydande kliv mot hållbar energi genom att investera i kärnkraftsprojekt. Företaget har tecknat tre nya avtal för utveckling av små modulära reaktorer, vilket stärker deras strävan efter koldioxidneutralitet. Investeringen uppgår till 500 miljoner dollar och omfattar flera delstater i USA. Denna satsning markerar ett viktigt steg i Amazons arbete mot att uppnå sina klimatmål.

  • Amazon investerar 500 miljoner dollar i kärnkraftsprojekt.
  • Fokus på små modulära reaktorer för koldioxidfri energi.
  • Del av Amazons mål att nå nettonoll koldioxidutsläpp 2040.

Investering i framtidens energilösningar

Enligt Finwire har Amazon tecknat avtal för att stödja utvecklingen av kärnkraftsprojekt som inkluderar små modulära reaktorer (SMR). SMR-teknologin ses som en nyckelkomponent i framtidens energilösningar, då den erbjuder en säker och hållbar källa till koldioxidfri energi. Enligt Matt Garman, vd för Amazon Web Services, är kärnkraft en viktig del i företagets strategi för att driva verksamheten och möta kundernas ökande energibehov samtidigt som de arbetar mot målet om nettonoll koldioxidutsläpp till år 2040.

Jämförelser med andra tech-giganters energiinitiativ

Amazon är inte ensam om att vända sig till kärnkraft för att möta energibehoven. Tidigare under veckan har även Google meddelat att de kommer att köpa kärnkraftsel från Kairos Power. Dessutom har Constellation Energy beslutat att återstarta kärnkraftverket Three Mile Island för att försörja Microsofts datacenter med el. Dessa initiativ visar på en växande trend bland teknikjättar att satsa på kärnkraft som ett sätt att möta sina hållbarhetsmål.

Amazons fortsatta globala expansion

Amazon, ett företag med rötter inom e-handel och molntjänster, fortsätter att expandera globalt. Förutom att leverera ett brett utbud av produkter och tjänster, fokuserar Amazon nu på att säkerställa en hållbar energiförsörjning för framtiden. Företaget grundades 1994 och har sitt huvudkontor i Seattle, Washington. Med över 27 000 aktieägare hos Avanza och drygt 22 000 hos Nordnet, är Amazon en aktör av stort intresse även för svenska investerare.

På Börskollen ser vi detta som en tydlig signal om att kärnkraft återigen betraktas som ett viktigt alternativ i kampen mot klimatförändringar. Amazons investeringar markerar en betydande utveckling inom energisektorn och kan komma att sätta standarden för andra företag som strävar efter hållbarhet.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Amazon

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt