Taxibolagen enas om förlikning med staden till en kostnad på 3,6 miljarder
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Taxibolagen enas om förlikning med staden till en kostnad på 3,6 miljarder

Taxibolagen

Taxitjänsterna Uber och Lyft har kommit överens om en förlikning på 328 miljoner dollar, eller cirka 3,6 miljarder kronor, med delstaten New York. Anklagelserna rör olagligt undanhållande av löner och brist på obligatorisk sjukfrånvaro. Enligt CNBC, kommer detta att påverka mer än 100 000 förare i New York.

Förlikningen kommer efter anklagelser om att företagen Uber och Lyft har undanhållit löner från sina förare och inte tillhandahållit lagstadgad sjukfrånvaro. Detta har lett till en långvarig tvist med delstaten New York.

Uppdelning av förlikningssumman

Av den totala förlikningssumman, kommer Uber att stå för den största delen på 290 miljoner dollar, medan Lyft kommer att betala de återstående 38 miljonerna. Enligt delstatens åklagarmyndighet kan över 100 000 förare i New York vara berättigade att ta del av de medel och förmåner som säkrats genom förlikningen.

Detta skriver CNBC, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Det största fallet av lönestöld i New York

Denna förlikning markerar det största fallet som New Yorks åklagarmyndighet har vunnit gällande lönestöld. Detta är ett betydande steg för att skydda arbetstagares rättigheter, särskilt inom gig-ekonomin, där anställningsvillkor och lönebetalningar har varit föremål för debatt.

Om Uber Technologies

Uber Technologies är ett servicebolag. Bolaget erbjuder ett brett utbud av tjänster inom transport, där de är mest etablerade för sin taxiverksamhet via Uber, samt matleverans via Uber Eats. Utbudet nås digitalt där både privatpersoner och företag kan använda tjänsterna i realtid via mobilappen. Användare registrerar sig via appen och kan sedan ta del av tjänsteutbudet, samt i efterhand betygsätta upplevelsen. Verksamhet innehas på global nivå, med huvudkontoret beläget i San Francisco.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Uber Technologies

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Uber Technologies

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt