Så kan kryptovärlden inspireras av svensk trygghet
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikeln är ett annonssamarbete

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Så kan kryptovärlden inspireras av svensk trygghet

Så

För Bitpanda råder det inga tvivel om att svenskarna har ett unikt förhållningssätt när det kommer till att handla med aktier och fonder och användningen av digitala tjänster. I sitt sätt att hantera investeringar och digitala verktyg finns en värdefull lärdom för hela kryptoindustrin som kan att leda till en säkrare, mer rättvis och inkluderande global kryptomarknad.

Krypto behöver lite svensk mentalitet

BankID har länge varit en självklar del av svenskarnas digitala vardag. Oavsett om det gäller att logga in på internetbanken, signera avtal eller legitimera sig hos olika myndigheter står BankID för tillförlitlighet och enkelhet. Sedan en tid tillbaka tog Bitpanda ett viktigt steg mot att göra kryptovalutor mer lättillgängliga genom att integrera BankID i sin tjänst. Men utöver att det är ett viktigt steg för företaget och sina kunder, är alla steg som gör krypto och andra digitala tillgångar säkrare viktiga.

Svenskarna är ett trygghetssökande folk, vilket jag personligen tycker är bra. Jag tror också att vi behöver fler idéer som kan bidra med "svensk” mentalitet och göra kryptovärlden mer tillgänglig, enkel och trygg.

Wera Henriksson, Nordisk marknadschef på Bitpanda.

För att kryptovalutor ska bli accepterade på bred front krävs det nämligen att människor kan ha samma förväntningar på krypto som vid traditionella finansiella transaktioner. Att vi på Bitpanda har BankID är ett slags erkännande – om vi vill att alla ska kunna använda och dra nytta av digitala tillgångar, kryptovalutor och blockchain måste vi också skapa rätt förutsättningar."

Svensk trygghet – en vägvisare för kryptoindustrin

Kryptovalutor erbjuder fantastiska möjligheter. De kan demokratisera finansväsendet, minska transaktionskostnaderna och underlätta för människor över hela världen att göra affärer direkt med varandra utan mellanhänder. Men dessa fördelar riskerar att gå förlorade om säkerheten inte tas på allvar.

BankID hjälper oss att göra kryptovalutor mer tillgängliga, men det är bara en del av ekvationen. På Bitpanda har man sedan starten arbetat aktivt med att det ska vara enkelt och framför allt säkert att investera i krypto, någon som gjort att företaget idag är Europas mest reglerade plattform. Men Bitpanda behöver fortsätta att driva på för fler innovationer och regleringar som ökar säkerheten i hela kryptovärlden. Det är nyckeln till att förverkliga kryptovalutornas fulla potential och göra dem till en självklar del av vår digitala framtid.

Tre viktiga faktorer för kryptovalutornas framtid

  1. Reglering: Kryptovalutor verkar globalt, och det behövs därför mer samarbete mellan länder och internationella organ för att utforma och upprätthålla gemensamma regler. En väldefinierad och effektivt upprätthållen reglering, likt MiCA, kan bidra till att minska bedrägerier, samtidigt som det skyddar konsumenterna och bidrar till stabilitet i kryptovalutamarknaden.
  2. Säkerhet: Företag som hjälper individer att investera i krypto behöver själva investera i starkare säkerhetssystem för att skydda användarnas tillgångar. Detta kan inkludera förbättrad kryptering, flerstegsautentisering och rutiner för regelbunden säkerhetsgranskning. Användare bör även utbildas i grundläggande säkerhetstänk, som att använda hårdvaruplånböcker och undvika phishing-bedrägerier.
  3. Upplevelse: Kryptovalutor kan vara komplicerade och svåra att förstå, särskilt för nybörjare. Genom att förenkla användarupplevelsen, till exempel genom att använda ett mer lättförståeligt språk, tydliga instruktioner och intuitiva gränssnitt, kan vi göra det lättare för människor att börja använda kryptovalutor. Dessutom kan utbildning och information hjälpa potentiella användare att förstå riskerna och fördelarna med kryptovalutor, vilket ger dem möjlighet att fatta välgrundade beslut.

På Bitpanda välkomnar man denna nya era av trygghet och säkerhet i kryptovalutor, där svenska idéer som BankID spelar en central roll. Tillsammans kan vi göra kryptovalutor tillgängliga, begripliga och säkra för alla.


Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Läses av andra just nu

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt