Svenska plattformen samlar in småsparares estimat – nu expanderar tjänsten
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Svenska plattformen samlar in småsparares estimat – nu expanderar tjänsten

Svenska

Den svenska plattformen Pinpoint Estimates, som samlar privatinvesterares estimat på aktier, planerar att expandera till Norge och Finland efter att ha säkrat ny finansiering. Bolaget, grundat av aktieintresserade från Vero Kommunikation, ser ett stort intresse för sin tjänst och siktar på att nå neutralt kassaflöde nästa år.

  • Pinpoint Estimates samlar privatinvesterares estimat för börsbolag.
  • Företaget har nyligen tagit in 10 miljoner kronor för expansion.
  • Planerar att expandera till Norge och Finland med nya partnerskap.

Pinpoint Estimates, en svensk plattform som samlar in privatinvesterares estimat för att komplettera analytikers förväntningar på börsbolag, har nyligen säkrat ny finansiering. Det skriver Dagens Industri. Nu planerar bolaget att använda kapitalet för att expandera till Norge och Finland.

Grundades av aktieentusiaster

Plattformen startade 2019 när ett team från ir-byrån Vero Kommunikation, med ett starkt intresse för aktiemarknaden, insåg svårigheten i att få en tydlig överblick över marknadens förväntningar.

I dag erbjuder Pinpoint Estimates möjligheten att söka bland tusentals nordiska och utvalda amerikanska börsbolag. Plattformen är gratis för privatinvesterare, som både kan lämna och ta emot estimat, och har nu 25 betalande kunder och 15 000 användare.

Positivt kassaflöde i sikte

Trots en blygsam omsättning på strax över 2 miljoner kronor och en rörelseförlust på 3,7 miljoner kronor förra året, är målet att nå neutralt eller positivt kassaflöde redan nästa år. Vd Natasha Belinska säger till Di att det makroekonomiska läget har varit utmanande, men att företagets datamängd öppnar för nya affärsmöjligheter och produkter.

Vi på Börskollen ser med spänning fram emot att följa Pinpoint Estimates fortsatta resa, särskilt med den planerade expansionen till våra nordiska grannländer. Med nya partnerskap på plats hoppas företaget kunna undvika stora marknadsföringskostnader och snabbt etablera sig i Norge och Finland.

Framtida planer

Med 25 miljoner kronor investerade i företaget hittills, inklusive en nyligen avslutad finansieringsrunda på 10 miljoner kronor, värderas Pinpoint Estimates nu till 55 miljoner kronor. Natasha Belinska och hennes team på sex heltidsanställda planerar att använda de nya resurserna för att stärka försäljningen och etablera säljorganisationer i Norge och Finland under hösten.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt