Svenska elfordonsbolaget i joint venture med kinesisk partner – ”stor potential”
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Motor

Svenska elfordonsbolaget i joint venture med kinesisk partner – ”stor potential”

Svenska

Elfordonsbolaget Zoomability har tecknat ett avtal om att starta ett joint venture med kinesiska Ouhua Ruihe (Shanghai) Intelligent Technology. Efter två månaders förhandlingar är avtalet nu på plats och Analyst Group ser stor potential i samarbetet.

  • Zoomability har ingått ett joint venture med Ouhua Ruihe.
  • Analyst Group ser avtalet som en betydande värdedrivare.
  • Produktionen förväntas starta 2025.

Enligt nyheter från Finwire har elfordonsbolaget Zoomability under helgen meddelat att de ingått ett joint venture-avtal med kinesiska Ouhua Ruihe (Shanghai) Intelligent Technology. Avtalet kom till efter cirka två månaders förhandlingar och har potential att öppna nya marknader för Zoomability.

Analyst Group:s syn på avtalet

Analyst Group har kommenterat nyheten och betonar att detta joint venture är ett bevis på starkt intresse för Zoomabilitys teknologi i Kina. "Nyheten om att Zoomability redan har signerat ett JV-avtal med en ny part, sedan JV-avtalet med SXHT avslutade och inte blev en realitet under H1-24, visar på ett starkt intresse för Zoomabilitys teknologi i Kina", skriver Analyst Group.

Vidare menar Analyst Group att detta avtal utgör en betydande värdedrivare och markerar en viktig milstolpe för Zoomability. Det öppnar upp för en väsentligt ökad potential och belyser bolagets underliggande värde. "Produktionen förväntas påbörjas under år 2025, även om Zoomability ännu inte har kommunicerat några planerade produktionsvolymer. Analyst Group anser trots detta att JV:et avtalet belyser värdet i Zoomabilitys IP, i synnerhet eftersom JV-bolaget endast kommer att marknadsföra och sälja Zoom Uphill i Kina och Sydkorea", skriver Analyst Group.

Framtida produktion och marknadsstrategi

Produktionen inom ramen för detta joint venture förväntas starta under 2025. Även om Zoomability ännu inte har specificerat några produktionsvolymer, ser Analyst Group detta som ett tecken på att företagets immateriella egendom har ett betydande värde. Joint venture-företaget kommer att fokusera på att marknadsföra och sälja Zoom Uphill i Kina och Sydkorea, vilket kan ge Zoomability ett starkt fotfäste på dessa marknader.

Vi på Börskollen följer utvecklingen noga och ser fram emot att rapportera om de framtida framstegen och utmaningarna för Zoomability i detta spännande samarbete.

Börskollen om Zoomability

Zoomability är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern ZOOM på Spotlight. Zoomability verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 3418 st ägare hos Avanza samt 687 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Zoomability specialiserar sig på att skapa, tillverka och marknadsföra eldrivna fordon. Dessa fordon är särskilt utformade för att hjälpa personer med olika typer av fysiska funktionsnedsättningar och sjukdomar som påverkar deras rörlighet i det dagliga livet. Företagets kundbas består främst av privatpersoner på den europeiska marknaden, där försäljningen sker genom ett nätverk av olika samarbetspartners. Företagets huvudkontor är beläget i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Zoomability, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Zoomability

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Zoomability

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt