Stororder positiv för Ericsson – men risker kvarstår
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Stororder positiv för Ericsson – men risker kvarstår

Stororder

Telekomleverantören Ericsson har mottagit en jätteorder från AT&T, vilket kan resultera i ett välkommet vinsttillskott i en annars svag marknad. Men denna order bär också med sig risker, enligt Affärsvärlden. Kontraktet, som handlar om antennsystem och andra 5G-produkter, är värt runt 14 miljarder dollar över en femårsperiod.

Affärsvärldens tidigare bedömning av Ericsson har varit att företagets höga fasta kostnader gör att god lönsamhet endast kan uppnås under år med starka volymer, vilket gör intjäningen cyklisk. Detta innebär att order som denna från AT&T, kan ha en enorm betydelse för företagets vinstmarginal.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Analys av Ericsson-ordern

I sin analys av den aktuella situationen upprepar Affärsvärlden sin tidigare slutsats: "För att få bra avkastning behöver man köpa Ericsson när aktien har låg värdering och rörelsen står inför ett uppsving. Möjligen uppfylls det första villkoret men vi förblir osäkra om det andra. Neutralt råd."

Med denna analys indikerar Affärsvärlden att det fortfarande finns vissa osäkerheter kring Ericssons framtidsutsikter, trots denna stora order. Det är oklart om företaget kommer att kunna dra full nytta av denna möjlighet, och om det kommer att kunna uppnå den önskade lönsamheten på lång sikt.

Om Ericsson

Ericsson är ett bolag från Sverige och listat på Large Cap. Bolaget verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 75358st ägare hos Avanza samt 20899st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Ericsson är verksamma inom kommunikationsteknik. Idag är bolaget en utvecklare av mjukvara och IT-infrastrukturlösningar för mobil, bredband och molntjänster, samt tillhörande tekniska tjänster. Kunderna återfinns huvudsakligen inom E-handeln, informationsteknologi samt inom kommunikationsbranschen. Ericsson grundades ursprungligen 1876 och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Ericsson

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Ericsson

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt