Storbanken ser köpläge i hygienaktien – spår stark rapport och ljus framtid
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Storbanken ser köpläge i hygienaktien – spår stark rapport och ljus framtid

Storbanken

Handelsbanken förutspår en mycket stark Q1-rapport för hygien- och hälsobolaget Essity den 25 april. Banken tror också att bolaget kommer att tillkännage en extra utdelning eller ett återköpsprogram på cirka 5 miljarder kronor. Dessutom förväntas Essity lansera ett besparingsprogram senare i år.

  • Handelsbanken förväntar sig en stark Q1-rapport från Essity
  • Banken tror att Essity kommer att tillkännage en extra utdelning eller ett återköpsprogram på cirka 5 miljarder kronor
  • Essity förväntas lansera ett besparingsprogram senare i år

Essitys aktie har börjat röra sig uppåt de senaste veckorna, men handlas fortfarande med 17 procent rabatt jämfört med bolagets egen historik.

Essitys framtid

"Vi tror att Essity är på väg mot en flerårig resa som kommer att lyfta fram och kapitalisera på dessa dolda värden", skriver Handelsbanken.

Banken upprepar sin kortsiktiga rekommendation "köp" och långsiktiga rekommendation "outperform" för Essity, med en riktkurs på 410 kronor inom en treårsperiod. Aktien steg med 1,4 procent till 263,40 kronor i skrivande stund.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Igår kunde vi också rapportera en analys där Dagens Industri pekar på flera anledningar till varför det kan vara dags att investera i hygien- och hälsobolaget Essity. En låg värdering, fortsatta marginalförbättringar, ny ordförande och Vinda-avyttringens inflytande är de huvudsakliga skälen till DI:s positiva inställning.

Vi på Börskollen håller ett öga på utvecklingen och kommer att följa upp med mer information när Essitys Q1-rapport kommer ut.

Börskollen om Essity

Essity är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern ESSITY B på Large Cap. Essity verkar inom sektorn Dagligvaror och aktien har 32291 st ägare hos Avanza samt 8430 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Essity är ett hygien- och hälsobolag. Under 2017 delades SCA in i två bolag: SCA med inriktning mot skogsindustriell verksamt, samt Essity. Essity produkter återfinns på en global marknad med störst försäljning inom Europa. Affärsverksamheten är indelad i tre segment: Personal Care, Consumer Tissue och Professional Hygiene. Essitys produkter innefattar toalett- och hushållspapper, servetter, handdesinfektion samt avtorkningsprodukter och sensorteknik. Bolaget har sitt huvudkontor i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Essity, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Handelsbanken

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt