Storbanken sänker industridistributören – aktien faller kraftigt
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Storbanken sänker industridistributören – aktien faller kraftigt

Storbanken

SEB har reviderat sin bedömning av ett ledande industrihandelsbolag och sänkt dess rekommendation till behåll. Detta sker efter att två stora kunder nyligen utfärdat vinstvarningar. Aktien har reagerat negativt på beskedet och faller kraftigt.

  • SEB sänker Bufab till behåll med riktkurs 420 kronor
  • Vinstvarningar från Husqvarna och Dometic påverkar bedömningen
  • Aktien föll 6,6 procent till 375,60 kronor på beskedet

Enligt en ny rapport från SEB har storbanken sänkt sin rekommendation för industrihandelsbolaget Bufab från köp till behåll. Riktkursen sätts till 420 kronor, rapporterar Dagens Industri (Di) som tagit del av analysen. Bedömningen kommer efter att både Husqvarna och Dometic utfärdat vinstvarningar de senaste dagarna.

Vinstvarningar oroar

SEB anser att de senaste vinstvarningarna från Husqvarna och Dometic kan indikera problem för Bufab. Även om det är oklart om Dometic är kund till Bufab, utgör fritidsfordon, som är en del av Dometics verksamhet, 3-5 procent av Bufabs omsättning. Detta skapar en osäkerhet kring Bufabs framtida intäkter.

Uppsida bedöms som liten

Storbanken varnar för att de ser en begränsad uppsida för Bufabs aktie från de nuvarande nivåerna. Aktien har reagerat negativt på nyheten och föll 6,6 procent till 375,60 kronor på beskedet. För investerare innebär detta en osäkerhet och en anledning till att överväga sina positioner i bolaget.

Bufab är ett globalt verksamt företag inom industrisektorn, specialiserat på inköp och logistik av komponenter såsom skruvar, muttrar, magneter, elektroniska delar samt olika verktyg och utrustning. Bolaget grundades 1977 och har sitt huvudkontor i Värnamo.

Vid den senaste mätningen av oss på Börskollen hade Bufab 5601 ägare hos nätmäklaren Avanza och 1210 ägare hos nätmäklaren Nordnet. Vi kommer att fortsätta följa utvecklingen kring Bufab och hålla våra läsare informerade om eventuella förändringar.

Källa: Finwire/Dagens Industri

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien SEB

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt