Storbanken: Nvidia nära sin billigaste nivå på fem år
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Storbanken: Nvidia nära sin billigaste nivå på fem år

Storbanken:

Nedgången i Nvidias aktiekurs den senaste tiden har skapat ett attraktivt investeringsläge enligt Bank of America. Trots antitrustbekymmer och en volatil marknad står banken fast vid sin köprekommendation och ser långsiktiga tillväxtmöjligheter för företaget.

  • Bank of America upprepar Nvidia som toppval i sektorn.
  • Nvidias aktiekurs har sjunkit med cirka 14% senaste kvartalet.
  • Analytiker ser långsiktiga tillväxtmöjligheter inom gaming och datacenter.

Bank of America upprepar Nvidia som ett toppval inom teknologisektorn trots den senaste tidens nedgångar i aktiekursen. Det rapporterar ekonomikanalen CNBC. Nvidias aktiekurs har ökat med 114% under året men fallit tillbaka ungefär 14% under det senaste kvartalet. Denna nedgång tillskrivs investerare som flyttat kapital från högtflygande teknikaktier till mindre, mer defensiva aktier samt ökade antitrustbekymmer.

Attraktiva värderingar och framtida möjligheter

Bank of Americas analytiker Vivek Arya ser ett attraktivt investeringsläge och behåller sitt köpmål med en prisprognos på 165 dollar per aktie, vilket är cirka 55% högre än Nvidias senaste stängningskurs på 106,21 dollar. Arya framhåller att Nvidias nuvarande värdering är lockande med ett P/E-tal på 27x för räkenskapsåret 2025/2026, vilket är i det lägre kvartilet av företagets historiska spann.

Under de senaste fem åren har Nvidia handlats med ett P/E-tal mellan drygt 20 och drygt 60.

Potentiella katalysatorer och tillväxtområden

Enligt Arya kan en viktig katalysator vara kommande uppgifter om leveranskedjan som bekräftar beredskapen för Nvidias nya Blackwell-chip. På längre sikt ser Bank of America stora tillväxtmöjligheter inom gaming och datacenter. Trots att Nvidia har stått inför potentiella antitrustutredningar, menar Arya att det är svårt att bedöma någon specifik materiell påverkan tills mer information blir tillgänglig.

Vi på Börskollen kommer att fortsätta bevaka utvecklingen kring Nvidia och andra teknologijättar för att hålla våra läsare uppdaterade med de senaste nyheterna och analyserna.

På onsdagen förnekade Nvidia rapporter om att företaget skulle ha mottagit en antitruststämning från det amerikanska justitiedepartementet.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Nvidia

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt