Storbanken: Kursfall i tech-aktier ger köpläge för den långsiktige
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Storbanken: Kursfall i tech-aktier ger köpläge för den långsiktige

Storbanken:

UBS ser det senaste kursfallet i tech-aktier som en möjlighet att köpa på nedgång för långsiktiga investerare. Nedgången har drivits av en rotation från stora till mindre företag, men storbanken pekar på attraktiva värderingar och solida grunder som skäl att hålla fast vid de stora techbolagen.

  • Senaste kursfallet i tech-aktier anses vara tillfälligt
  • Attraktiva värderingar och starka fundamenta lyfter tech-aktier
  • UBS förutspår fortsatt stöd för tech-sektorn

UBS det senaste kursfallet i teknikaktier som en möjlighet för långsiktiga investerare att köpa på nedgång, skriver Business Insider. Nedgången har förvärrats av en rotation ut från stora tech-aktier till mindre företag, vilket har fått vissa att fråga sig om trenden av tech-giganter som överträffar marknaden är över.

Attraktiva värderingar och starka fundamenta

Men UBS bedömer att den senaste nedgången i tech-aktier är tillfällig och att detta kommer att tydliggöras när tech-giganterna rapporterar sina resultat för andra kvartalet senare denna vecka. "Med resultat som fortfarande väntas från några stora företag denna vecka, är det sannolikt att marknadsvolatiliteten kommer att fortsätta. Men vi tror att tekniksektorn bör få stöd under de kommande veckorna och återuppta sin ledning," säger UBS.

UBS pekar på en kombination av faktorer som stöd för tech-sektorn: attraktiva värderingar och starka fundamenta. "Tech-värderingar har blivit attraktiva igen," säger UBS och noterar att tekniksektorn har upplevt en nedgång på 10 procent nästan varje år under det senaste decenniet, vilket gör att den senaste nedgången på 9 procent i Nasdaq 100 inte är ovanlig.

Tekniska faktorer och framtidsutsikter

Med stora företag som Apple, Amazon, Microsoft och Meta Platforms på tur att rapportera sina resultat, förväntar sig UBS att tekniksektorn ska se en nettoresultatstillväxt på 20 procent till 25 procent under andra kvartalet. "Dagens teknikledare erbjuder också högkvalitativa marginaler, starka fria kassaflöden och solida balansräkningar, en positiv drivkraft mitt i en avmattande ekonomisk aktivitet," säger UBS.

UBS förutspår att det nuvarande tekniska stödet för rotationen till småbolag kommer att avta. "Positioneringspåverkan på rotationen kommer snart att avta, eftersom sådana tekniska faktorer vanligtvis gör det efter ungefär en månad," säger UBS.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Apple

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt