Börsen inledde veckan med kraftigt fall
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Börsen inledde veckan med kraftigt fall

Börsen

Måndagens handel präglades av kraftiga börsfall, och OMXS-index backade för tredje handelsdagen i rad. Bland storbolagen på Stockholmsbörsen gick endast Nibe mot strömmen. Handelsveckan började som den förra slutade: på rött.

Handelsveckan började som den förra slutade: på rött. Breda OMXS-index föll med 2,6 procent, med breda branschöverskridande nedgångar.

Nästan samtliga av bolagen på OMXS30 tappade under dagen, och indexet som helhet backade 2,3 procent. Sämst gick det för molntjänstföretaget Sinch som avslutade dagen på minus 5,4 procent.

Undantaget var värmepumpstillverkaren Nibe, som steg med 0,7 procent. Det bolag på listan som backade minst var Saab, minus 0,4 procent.

Börsoron som råder slår även mot storbankerna. SEB sjönk med 2,8 procent medan Swedbank föll med 4,2 procent. Handelsbanken backade 1,9 procent.

På de ledande Europabörserna lyser det, precis som i Stockholm, rött. Både London- och Parisbörsen stängde på cirka minus 2 procent.

Källa: TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt