Stark utveckling för investmentbolaget – men köprådet sänks
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Stark utveckling för investmentbolaget – men köprådet sänks

Stark

Investmentbolaget Linc har haft en imponerande uppgång på börsen under året, med en ökning på cirka 50 procent. Trots detta sänker Affärsvärlden sitt köpråd till neutral på grund av den senaste kursuppgången. Tidningen anser dock att Linc fortfarande är ett bra alternativ för långsiktiga investerare.

  • Linc har ökat med cirka 50 procent på börsen i år
  • Affärsvärlden sänker sitt köpråd till neutral efter kursuppgången
  • Linc anses fortfarande vara ett bra långsiktigt alternativ

Enligt en analys från Affärsvärlden har life science-investmentbolaget Linc visat en stark utveckling på börsen under året, med en uppgång på cirka 50 procent. En av bidragande faktorer till denna positiva utveckling är Lincs största innehav, Medcap, som presterat starkt. Dessutom lade japanska Asahi Kasei i maj ett bud på portföljbolaget Calliditas med en betydande premie.

Upprepade köpråd men ändrad slutsats

Affärsvärlden gav ett köpråd för Linc-aktien i oktober förra året, ett råd som upprepades i maj i år. Sedan dess har aktien stigit med drygt 80 procent. Trots denna kraftiga uppgång är substanspremien för Linc i skrivande stund cirka 13 procent, vilket Affärsvärlden anser inte är särskilt högt.

Långsiktig potential kvarstår

I sin slutsats skriver Affärsvärlden: "Linc-aktien är upp drygt 80 procent sedan vårt köpråd i höstas. Substanspremien är i skrivande stund 13 procent. Det är inte superhögt. Samtidigt har flera av Lincs innehav haft en stark utveckling på börsen. I en långsiktig portfölj tycker vi fortsatt Linc är ett bra alternativ. Kortsiktigt är kurspotentialen inte lika lockande. Efter kursuppgången sänker vi rådet till neutral".

Vi på Börskollen noterar att medan Affärsvärlden sänker sitt köpråd till neutral på grund av kortsiktig kurspotential, ser de fortfarande en långsiktig möjlighet i Linc. Detta gör bolaget till ett intressant alternativ för långsiktiga investerare.

Börskollen om Linc

Linc är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern LINC på Mid Cap. Linc verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 11990 st ägare hos Avanza samt 1234 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Linc är ett företag som investerar i andra företag. De fokuserar på att investera i, äga och hantera företag inom Life Science-industrin. Deras investeringar riktar sig huvudsakligen mot små och medelstora företag som utvecklar produkter inom medicinteknik och läkemedel. Lincs mål är att vara en engagerad och långsiktig ägare till de företag de investerar i. De flesta av deras investeringar sker i Norden.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Linc, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Linc

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt