Stark tillväxt och optimism i programbolaget – ”en resa börjar i höst”
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Stark tillväxt och optimism i programbolaget – ”en resa börjar i höst”

Stark

Programvarubolaget Formpipe Software rapporterade en imponerande ökning av det årliga kontraktsvärdet under andra kvartalet. Vid en presskonferens diskuterade ledningen även den danska verksamheten och finanschefens avgång. Bolaget ser optimistiskt på framtida affärsmöjligheter och planerar att konsolidera produktportföljer.

  • Formpipe ökade det årliga kontraktsvärdet (ACV) under andra kvartalet
  • Tillväxt i Sverige drevs av direktleveranser och ökad efterfrågan
  • Finanschefen Joakim Sundberg avgår efter 17 år

Enligt en nyhet från Finwire redovisade Formpipe Software en stark tillväxt under det andra kvartalet, med en ökning i det årliga kontraktsvärdet (ACV). Denna framgång tillskrivs förbättrade försäljningsstrategier och positiva marknadsförhållanden inom både offentlig och privat sektor. Tillväxten i Sverige var särskilt stark, drivet av direktleveranser och en ökad efterfrågan.

Optimism kring gränsöverskridande affärsmöjligheter

Under presskonferensen uttryckte ledningen sin optimism kring framtida affärsmöjligheter mellan Sverige och Danmark. Planer finns på att konsolidera produktportföljer för att öka kundvärdet och effektivisera underhållskostnader. I sitt uttalande betonade vd Magnus Svenningson att den offentliga marknaden har sina egenheter, särskilt när det gäller offentlig upphandling och hantering av personuppgifter. Han betonade vikten av noggranna tester och utprovningar innan nya lösningar implementeras på plattformarna.

"Med det sagt har vi också den offentliga marknadens komplexitet med offentlig upphandling, men också kring hur noggrant offentliga enheter är med personuppgifter, hur väl testade och utprovade nya lösningar måste vara innan de implementeras på våra plattformar. Så ja, vi är optimistiska, men det är ändå en resa som börjar i höst för att skapa nytt värde för vår installerade bas, främst i Sverige och Danmark", sade Svenningson.

Avgång av finanschef och framtida fokus

Under mötet diskuterades även finanschefen Joakim Sundbergs avgång efter 17 år. Ledningen betonade vikten av en smidig övergång och tackade Sundberg för hans långvariga bidrag till företaget. Fokus ligger nu på kontinuitet och effektiv successionsplanering för att säkerställa fortsatt stabilitet och tillväxt.

Vi på Börskollen ser fram emot att följa Formpipe Softwares utveckling och hur deras strategier för gränsöverskridande tillväxt och produktkonsolidering kommer att påverka marknaden framöver.

Börskollen om Formpipe Software

Formpipe Software är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern FPIP på Small Cap. Formpipe Software verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 1741 st ägare hos Avanza samt 377 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

FormPipe Software är ett företag inom informationsteknologi. De fokuserar på att skapa mjukvarulösningar inom området Enterprise Content Management. Deras produkter hjälper företag, myndigheter och organisationer att organisera och hantera information. Exempel på deras lösningar inkluderar hantering av dokument, diarieföring och avtalsadministration. Företagets huvudkontor är beläget i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Formpipe Software, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Formpipe Software

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Formpipe Software

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt