Stark sommarförsäljning lyfter hemmafixarkedjan – Analytiker: så mycket ska estimaten upp
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Stark sommarförsäljning lyfter hemmafixarkedjan – Analytiker: så mycket ska estimaten upp

Stark

Hemfixarkedjan Clas Ohlson rapporterade en organisk försäljningstillväxt på 12 procent för juli, högre än förväntat. Analytiker från Kepler Cheuvreux och DNB har uppdaterat sina prognoser för framtiden.

  • Organisk försäljningstillväxt på 12 procent för juli.
  • Kepler Cheuvreux och DNB förväntar sig upprevidering av resultatprognoser.
  • Aktiekursen stiger över 8 procent på Stockholmsbörsen.

Starkare försäljning än förväntat

Enligt Finwire rapporterade Clas Ohlson en organisk försäljningstillväxt på 12 procent för juli, vilket överträffade marknadens förväntningar. Kepler Cheuvreux noterade att försäljningssiffrorna var 2 procentenheter högre än deras prognos på 10 procent. Denna tillväxt tillskrivs bland annat ett förbättrat produkterbjudande, trots negativa effekter från valutaförändringar och ekonomisk osäkerhet.

Analytikernas uppdaterade syn

Kepler Cheuvreux förväntar sig att den starka juliförsäljningen kommer att leda till en upprevidering av konsensusprognosen för resultatet 2024/2025 med 2 procent, men upprepar sin rekommendation "Behåll" med en riktkurs på 145 SEK.

Även DNB har kommenterat försäljningssiffrorna och noterat att Clas Ohlson överträffade konsensusestimaten. De förväntar sig att konsensusprognosen för justerad ebit 2024/2025 kan höjas med 2-3 procent baserat på de senaste resultaten.

Vi på Börskollen noterar att Clas Ohlsons aktiekurs i skrivande stund handlas upp över 8 procent på Stockholmsbörsen, vilket visar på marknadens positiva respons på de starka försäljningssiffrorna.

Börskollen om Clas Ohlson

Clas Ohlson är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern CLAS B på Mid Cap. Clas Ohlson verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 19787 st ägare hos Avanza samt 3396 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Clas Ohlson är en återförsäljare som specialiserar sig på tekniska produkter. Företaget har ett omfattande sortiment som inkluderar tekniska prylar, heminredning, samt bygg- och multimedialösningar. De driver sin verksamhet genom flera fysiska butiker och en e-handelsplattform. Deras kundbas består främst av privatpersoner, men även företagskunder handlar hos dem. Företaget är mest etablerat på den nordiska marknaden och har sitt huvudkontor i Insjön.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Clas Ohlson, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Clas Ohlson

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt