Starbucks försonas med aktivistfond
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Fonder

Starbucks försonas med aktivistfond

Starbucks

Kaféjätten Starbucks har påbörjat diskussioner med aktivistfonden Elliott för att nå en förlikning. Initiativet kommer efter att Elliott föreslagit förbättringar i bolagsstyrningen samt en utvidgning av styrelsen.

  • Samtal mellan Starbucks och Elliott kan leda till styrelseförändringar
  • Jesse Cohn från Elliott kan få en plats i styrelsen
  • Ordförande Howard Schultz uttrycker motstånd mot överenskommelse

Enligt CNBC:s källor har representanter från Starbucks och Elliott haft möten för att diskutera möjliga förändringar i bolagets styrelse och företagsstyrning. Elliott har föreslagit att styrelsen ska utökas samt att bolagsstyrningen ska förbättras. Om samtalen blir framgångsrika kan det leda till att Jesse Cohn, managing partner på Elliott, tar plats i Starbucks styrelse. Inga definitiva beslut har dock fattats ännu.

VD Narasimhan kan behålla sin position

En potentiell överenskommelse mellan parterna skulle även innebära att Starbucks VD Laxman Narasimhan får behålla sin position och fortsätta sitt arbete i styrelsen. Detta scenario stöter dock på motstånd från Howard Schultz, företagets ordförande, som uttryckt tveksamhet inför att nå en överenskommelse med Elliott.

Ytterligare aktivistfonder intresserade

Under måndagen blev det även känt att ytterligare en aktivistfond, Starboard Value, har köpt in sig i Starbucks. Detaljer om hur stor andel Starboard Value har förvärvat framgår dock inte. Vi på Börskollen följer utvecklingen noga och kommer att rapportera vidare om hur dessa förändringar kan påverka Starbucks framtid.

Börskollen om Starbucks

Starbucks är en internationell cafékedja med rötterna i USA. Företaget driver sina egna caféer där de serverar en mängd olika kaffedrycker, andra drycker, mellanmål, snacks och luncher över hela världen. De rostar och producerar även sitt eget kaffe och te, som de säljer under sitt eget varumärke. Starbucks startades 1971 och har sitt huvudkontor i Seattle, Washington.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Starbucks, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Starbucks

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Starbucks

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt