Stabilt från verkstadsbolaget – Analysguiden höjer aktien
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Stabilt från verkstadsbolaget – Analysguiden höjer aktien

Stabilt

Verkstadsbolaget Beijer Alma har publicerat sin rapport för andra kvartalet, som visar på både förvärvsdriven och organisk tillväxt. Analysguiden har därför höjt sitt motiverade värde på aktien till 232 kronor. Rapporten visar också en ökning av både orderingång och omsättning.

  • Orderingång och omsättning steg med 5 respektive 4 procent.
  • Starkast tillväxt i Norden, följt av UK och USA.
  • Analysguiden höjer motiverat värde till 232 kronor per aktie.

Enligt en ny analys från Finwire rapporterade Beijer Alma en stabil andra kvartalsrapport. Orderingången ökade med 5 procent medan omsättningen steg med 4 procent under kvartalet. Analysguiden lyfter fram att Norden var den starkaste regionen under perioden, följt av Storbritannien och USA. Samtidigt var efterfrågan lägre i Centraleuropa och Asien, särskilt inom industrisegmentet.

Förvärv och organisk tillväxt driver resultatet

Analysguidens prognos, som inkluderar de senaste förvärven, indikerar att Beijer Alma handlas till en EV/EBIT-multipel om 15,8 för innevarande år och 13,8 för 2025. Detta är lägre än bolagets historiska värdering samt klart lägre än jämförbara företag. Under de senaste fem åren har Beijer Alma i genomsnitt handlats till en multipel om 17 gånger. Analysguiden anser att detta är en rimlig värdering och justerar därför sitt motiverade värde till 232 kronor per aktie, upp från tidigare 228 kronor.

Analysguiden ser potential i Beijer Alma

Analysguidens kommentar om den nya värderingen baseras på deras prognos för 2024, där de ser fortsatt potential för bolaget. "Det är lägre än bolagets historiska värdering och klart lägre än motsvarande peers. Under de senaste fem åren har bolaget i genomsnitt handlats till en EV/EBIT-multipel om 17 gånger, vilket vi tycker är rimligt. Baserat på vår prognos för 2024 justerar vi vårt motiverade värde till 232 (228) kronor", skriver analyshuset.

På Börskollen följer vi noga utvecklingen av Beijer Alma och andra bolag inom industrisegmentet för att ge våra läsare de mest aktuella analyserna och insikterna.

Börskollen om Beijer Alma

Beijer Alma är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern BEIA B på Mid Cap. Beijer Alma verkar inom sektorn Industri och aktien har 7103 st ägare hos Avanza samt 1608 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Beijer Alma är en global industrikoncern. Huvudfokus ligger på komponenttillverkning, och företaget driver flera dotterbolag med olika affärsområden. En viktig del av företagets verksamhet är att kontinuerligt arbeta med strategisk utveckling på lång sikt. De har sin största närvaro i Norden, Europa och Asien. Huvudkontoret är beläget i Uppsala.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Beijer Alma, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Beijer Alma

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Beijer Alma

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt