Investera i ränteobligationer: "Ju mer räntan sänks, desto mer attraktiva blir vi"
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikeln är ett annonssamarbete

Nyheter Börskollen Investeringstips

Investera i ränteobligationer: "Ju mer räntan sänks, desto mer attraktiva blir vi"

Investera

På en volatil marknad introducerar Kareby Finans ränteobligationer med en fast avkastning på 7 %. Erbjudandet riktar sig främst till privatpersoner och småföretag som söker mer säkra investeringar. Christer Eriksson, grundare av Kareby Finans, ser stor potential i deras nischade strategi.

  • Kareby Finans är specialiserade på att erbjuda kapital till små och medelstora företag.
  • De erbjuder investerare ränteobligationer med fast ränta på 7 % och kvartalsvisa utbetalningar.
  • Minsta investering är på på 10 000 kronor och erbjudandet är öppet tom. 30 september.

En nischad strategi för småföretag

Kareby Finans är specialiserade på att erbjuda kapital till små och medelstora företag som kämpar med likviditetsproblem och inte uppfyller bankernas krav. Christer Eriksson, en erfaren entreprenör inom IT och transport, har sedan några år tillbaka fokuserat på finanssektorn genom sitt bolag. Han förklarar;

Vi fokuserar på att analysera personerna bakom företagen. Om vi tror på dem och siffrorna stämmer, hjälper vi till.

Bolaget har byggt sin affärsmodell kring att hjälpa företag som befinner sig i en gråzon – för riskfyllda för traditionella banker, men med hög potential. Genom att prioritera företag som kan pantsätta har Kareby Finans hittat en nisch där de kan göra en stor skillnad.

Attraktiv placering i dagens klimat – kvartalsvisa utbetalningar

Ränteobligationerna med en ränta på 7 % erbjuds nu för att möta den ökande efterfrågan från bolag som behöver ekonomiskt stöd. "Vi har en högre efterfrågan än vad vi kan möta just nu," säger Christer.

Obligationen är designad för att attrahera mindre investerare med en lägsta investering på 10 000 kronor och ett tak på 13 miljoner kronor.

I en tid när räntorna förväntas sjunka ytterligare, ser Christer en klar fördel med deras fasta ränta på 7 % under tre år. Han adderar;

Ju mer Riksbanken sänker räntan, desto mer attraktiva blir vi.

Kvartalsvis ränteutbetalning ger dessutom en löpande avkastning. Plattformar som Avanza och Nordnet kommer att erbjuda dessa obligationer, och investeringsprocessen sker via Mangolds Fondkommission.

Framtidsutsikter

Med över 20 företag i portföljen och en stark efterfrågan på kapital, ser Kareby Finans ljust på framtiden. "Det finns en stor potential att växa," avslutar Christer.

För investerare som söker en stabil och relativt säker avkastning i osäkra tider, erbjuder ränteobligationerna ett attraktivt alternativ.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Läses av andra just nu

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt