Analys: Marknadsledande sportjätten är attraktiv för en långsiktigt portfölj
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Analys: Marknadsledande sportjätten är attraktiv för en långsiktigt portfölj

Analys:

Sportartikeljätten Nike har visat tydliga tecken på långsiktig potential i sin aktie, enligt en analys från Placera. Trots en kortsiktig osäkerhet, präglas Nikes historik av ett konsekvent värdeskapande för sina aktieägare. Företagets senaste kvartalsrapport, som släpptes strax före jul, visade en nettoomsättning på linje med förväntningarna.

  • Enligt Placera har Nike en stark historik av värdeskapande för sina aktieägare, vilket gör aktien attraktiv för en bred och långsiktig portfölj.
  • Nikes nettoomsättning under det senaste kvartalet var i linje med förväntningarna, vilket visar på företagets stabilitet och förmåga att leverera.
  • Trots den långsiktiga potentialen finns det kortsiktig osäkerhet, vilket resulterade i en kraftig aktiefall efter rapportens släpp.

Långsiktig potential trots kortsiktig osäkerhet

Enligt en analys från Placera har Nike en stark historik av att höja vinsten, återköpen och utdelningen till aktieägarna.

"Som marknadsledare har Nike bra förutsättningar att fortsätta skapa aktieägarvärde, vilket gör aktien köpvärd till en bred och långsiktig portfölj", skriver Placera. På dagens vinstmultiplar är dock aktien inte något uppenbart fynd, vilket gör analytiker kortsiktigt neutrala till den.

Detta skriver Placera, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Stabil nettoomsättning men viss osäkerhet framöver

Nikes senaste kvartalsrapport, som släpptes strax före jul, visade en nettoomsättning på 13,39 miljarder dollar, vilket var i linje med förväntningarna. Resultatet per aktie landade på 1,03 dollar, över det förväntade värdet av 0,84 dollar. Trots den positiva rapporten förväntas företagets intäkter sjunka något under det tredje kvartalet, medan det fjärde kvartalet väntas visa en uppgång i låga ensiffriga procenttal. Aktien föll kraftigt efter rapportens släpp, vilket indikerar en kortsiktig osäkerhet i marknaden.

Om Nike

Nike är verksamma inom detaljhandeln. Bolaget erbjuder kläder, skor, accessoarer och tillhörande utrustning, huvudsakligen inriktade mot sport och fritidsaktivitet. Verksamhet innehas på global nivå där produkterna säljs under varumärket Nike, men under koncernen går även flera andra populära amerikanska varumärken som Converse och Hurley. Bolaget grundades 1964 och har huvudkontor i Washington County, Oregon.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Nike

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Nike

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt