Spelbolagets omsättning i linje med förväntningarna
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Spelbolagets omsättning i linje med förväntningarna

Spelbolagets

Stillfront presenterade sin kvartalsrapport under måndagsmorgonen, där omsättningen landade på 1 744 miljoner kronor, i linje med förväntningarna. Trots en minskning i justerat ebitda-resultat jämfört med föregående år, överträffade det ändå marknadens förväntningar. Företaget planerar nya kostnadsbesparande initiativ för att stärka sin framtida tillväxt och lönsamhet.

  • Omsättning på 1 744 miljoner kronor, i linje med förväntan
  • Justering ebitda-resultatet överträffade förväntningarna
  • Kostnadsbesparande initiativ och fokus på kärnverksamheten

Gamingbolaget Stillfront rapporterade en omsättning på 1 744 miljoner kronor för det andra kvartalet, vilket motsvarade förväntningarna. Samtidigt visade det justerade ebitda-resultatet på 657 miljoner kronor, vilket var en nedgång från samma period föregående år men ändå överträffade marknadens förväntningar på 640 miljoner kronor. Finwire rapporterar om detta.

Fokus på kostnadsbesparingar och kärnverksamhet

Under en efterföljande rapportkonferens diskuterade vd Jörgen Larsson och finanschef Andreas Uddman de ökade kostnaderna för användarförvärv och minskningen av månatliga betalande användare. Ledningen meddelade att bolaget planerar att implementera nya kostnadsbesparande åtgärder. Dessa inkluderar en mer effektiv kapitalanvändning och en omfördelning av resurser till bolagets kärnverksamhet.

Ökad fokus på lojala och betalande spelare

Stillfronts ledning framhöll vikten av att fokusera på högvärdiga, lojala och betalande spelare för att maximera intäkterna. Genom denna strategi hoppas företaget kunna driva framtida tillväxt och lönsamhet. Vi på Börskollen ser att detta initiativ kan bidra till en starkare marknadsposition för Stillfront.

Bolaget lyfte även fram en stark bruttomarginal och planerar att introducera nya speltitlar samt expandera befintliga franchises. Genom att lansera nya spel och vidareutveckla populära serier syftar Stillfront till att stärka sin marknadsposition och öka sina intäkter.

Sammanfattningsvis pekar Stillfronts kvartalsrapport på stabilitet i omsättningen och en tydlig plan för framtida kostnadsbesparingar och tillväxtinitiativ.

Börskollen om Stillfront

Stillfront är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern SF på Mid Cap. Stillfront verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 15025 st ägare hos Avanza samt 2830 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Stillfront Group är ett svenskt företag inom spelutveckling som fokuserar på free-to-play-spel. Företaget har en varierad portfölj av spel och riktar in sig på titlar med lång livslängd och engagerade spelare. Stillfront Group består av flera spelstudios spridda över olika länder, och deras främsta marknader är Europa, USA och MENA-regionen. Bland de spelstudios som företaget äger finns Goodgame Studios, Kixeye och Storm8. Huvudkontoret är beläget i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Stillfront, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Stillfront

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Stillfront

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt