Spelbolaget möter sänkta förväntningar inför rapport
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Spelbolaget möter sänkta förväntningar inför rapport

Spelbolaget

iGaming-bolaget Raketech står inför publiceringen av sin kvartalsrapport den 14 augusti. Inför detta har Redeye, i en uppdragsanalys, justerat sina förväntningar nedåt med anledning av osäkerheter kring Casumba.

  • Omsättningsprognosen sänks till 18 miljoner euro.
  • Ebitda justeras ned till 4 miljoner euro.
  • Helårsestimat påverkas av osäkerheter och avyttringar.

Enligt en nyhet från Finwire har Redeye sänkt sina förväntningar på Raketechs omsättning för andra kvartalet till 18 miljoner euro, från tidigare 18,5 miljoner euro. Samtidigt justeras ebitda ned till 4 miljoner euro, från 4,3 miljoner euro. Bruttomarginalen förväntas nu ligga på 53 procent, jämfört med cirka 56 procent föregående kvartal.

Justeringar på grund av osäkerheter

Redeye pekar på den fortsatta osäkerheten kring Casumba som en av huvudorsakerna till de nedjusterade prognoserna. Dessutom har bolaget även sänkt sina helårsestimat. Detta för att reflektera osäkerheten kring Casumba och för att justera för den planerade avyttringen av tillgångar utanför kärnverksamheten i USA. Denna avyttring förväntas minska försäljningen med 3,6 miljoner euro, medan ebitda endast påverkas av en icke kassapåverkande nedskrivning om 10 miljoner euro.

Långsiktiga effekter och värderingsjusteringar

Redeyes analys visar att deras bedömning av Raketechs topline för 2024-2026E har sänkts med 4-6 procent och ebitda med 2-5 procent. "Sammantaget har vi sänkt vår bedömning av topline för 2024-26E med 4-6 procent och ebitda med 2-5 procent. Vi har även justerat vårt värderingsintervall där basscenariot nu ligger på 33 kronor (tidigare 35 kronor) medan bull-scenariot är 68 kronor (oförändrat) och bear-scenariot 11 kronor (12 kronor)," skriver analysfirman.

Hos Börskollen följer vi utvecklingen noggrant och ser fram emot att se hur Raketech hanterar de utmaningar som ligger framför dem.

Börskollen om Raketech

Raketech är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern RAKE på First North. Raketech verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 2392 st ägare hos Avanza samt 625 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Raketech är ett företag inom iGaming-branschen. För närvarande erbjuder de olika tjänster relaterade till online sport och spel, med fokus på två huvudområden: prestationsbaserad marknadsföring och mediebaserad reklam. Deras tjänster och produkter bygger på en egenutvecklad IT-plattform och omfattar bland annat SEO-produkter, onlineguider och sportspel på nätet. Företaget etablerades 2010 och har sitt huvudkontor på Malta.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Raketech, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Raketech

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Raketech

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt