Spekulativt köpråd: Lovande möjligheter inom kritiska mineraler
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Spekulativt köpråd: Lovande möjligheter inom kritiska mineraler

Spekulativt

Det prospekteringsbolaget Leading Edge Materials har tre betydande gruvprojekt, varav det mest framstående är Norra Kärr, en rik fyndighet av sällsynta jordartsmetaller placerad nära Vättern. Affärsvärlden argumenterade i en analys att den nuvarande geopolitiska utvecklingen kan innebära att dessa fyndigheter blir avsevärt värdefulla.

Nuvarande position och framtida möjligheter

Leading Edge Materials, trots att vara ett företag med stora förhoppningar, har ännu inte börjat generera några intäkter. Detta innebär att risknivån för företaget för närvarande är hög. Men, trots detta, lyfter Affärsvärlden fram att de ser Leading Edge Materials som en samling av tre lovande möjligheter, alla kopplade till olika kritiska mineraler. Bland dessa tre är Norra Kärr den mest spännande, enligt tidningen.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Spekulativt köpråd

Affärsvärlden går så långt som att utfärda ett spekulativt köpråd för Leading Edge Materials, men varnar samtidigt för att detta är en högriskinvestering som kanske inte passar alla. Tidningen påpekar också att likviditeten i aktien är mycket tunn, vilket innebär att det kan vara svårt att köpa eller sälja aktier i stora mängder.

Om Leading Edge Materials

Leading Edge Materials är ett bolag från Sverige och listat på First North. Bolaget verkar inom sektorn Material och aktien har 2157st ägare hos Avanza samt 491st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Leading Edge Materials är ett kanadensiskt bolag som idag är inriktade mot forskning och utveckling av diverse råmaterial. Bolaget fokuserar främst på råvarorna grafit, litium, kobolt, samt tungsten, där produkterna används i litiumbatterier, material för byggprodukter, samt mot material som förbättrar energigenerationer. Bolaget gick tidigare under namnet Flinders Resources Limited och har sitt huvudkontor i Vancouver.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Leading Edge Materials

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Leading Edge Materials

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt