Smart Eye får stororder från biltillverkare
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Smart Eye får stororder från biltillverkare

Smart

Teknikbolaget Smart Eye har fått en betydande order som omfattar 35 design wins från fem olika biltillverkare. Ordern inkluderar en ny europeisk kund och förväntas generera intäkter på 700 miljoner kronor. Majoriteten av bilmodellerna kommer att gå i produktion under 2025 och 2026.

  • Ordern omfattar 35 design wins från fem biltillverkare.
  • Förväntade intäkter på 700 miljoner kronor.
  • Positiv effekt på licensintäkter redan 2024.

Ny order från fem biltillverkare

Enligt Finwire har Smart Eye säkrat en order som omfattar 35 design wins från fem olika biltillverkare. Denna order inkluderar en ny europeisk kund som för första gången köper in Smart Eyes teknik. Den beräknade intäkten för ordern är 700 miljoner kronor, baserat på prognoser för produktlivscykeln.

Ordern avser Smart Eyes Driver Monitoring System-mjukvara (DMS), som kommer att levereras till Volvo Cars, Audi, Porsche, General Motors samt den nya, ännu ej namngivna, europeiska kunden.

Samarbete med global Tier 1-leverantör

Smart Eye har säkrat denna order genom att samarbeta med en världsberömd global Tier 1-leverantör. Martin Krantz, vd och grundare av Smart Eye, kommenterar: "Den här nya ordern är en naturlig förlängning av de framgångsrika utvecklingsprogram Smart Eye och samma globala Tier 1-leverantör vann redan 2020."

Majoriteten av de nya bilmodellerna kommer att gå i produktion under 2025 och 2026, men beställningen förväntas ha en positiv effekt på Smart Eyes licensintäkter redan under 2024. Efter att toppvolymer nås 2028, beräknas produktionen fortsätta in på mitten av 2030-talet.

Ökande produktion trots initiala utmaningar

Trots initiala förseningar på grund av pandemin och problem inom de globala leveranskedjorna, ser Smart Eye nu en fas med ökande produktion. Martin Krantz förklarar: "Efter några initiala förseningar orsakade av pandemin och problem inom de globala leveranskedjorna är vi nu i en fas med ökande produktion, i linje med lagstiftning och Euro NCAP:s krav. Det är vanligt att fordonstillverkare utvidgar sina kontrakt med beprövade leverantörer när produktionsprogrammens första målsättningarna uppnåtts."

Vi på Börskollen ser fram emot att följa Smart Eyes fortsatta utveckling och hur denna order kommer att påverka bolagets framtida intäkter och marknadsposition.

Börskollen om Smart Eye

Smart Eye är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern SEYE på First North. Smart Eye verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 11766 st ägare hos Avanza samt 4963 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Smart Eye är ett teknikföretag som specialiserar sig på att utveckla system för ögonspårning. Deras teknologier används både för att analysera mänskligt beteende och inom bilindustrin. Företaget är organiserat i två huvudsakliga affärsområden: Applied Solutions och Research Instruments. Produkterna Anti Sleep och BlackBird, som är skapade av Smart Eye, används i fordon för att upptäcka om föraren är i riskzonen för att somna vid ratten. Företagets huvudkontor är beläget i Göteborg.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Smart Eye, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Smart Eye

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt