Småbolagsförvaltaren: Tre globala investeringscase med starka kassaflöden
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Småbolagsförvaltaren: Tre globala investeringscase med starka kassaflöden

Småbolagsförvaltaren:

I en poddintervju med Privata Affärer berättar småbolagsförvaltaren Niklas Larsson om sin investeringsstrategi med fokus på företag med starka kassaflöden och återinvesteringspotential. Han delar med sig av tre globala aktiecase som han tror på!

  • Niklas Larsson prioriterar investeringar i småbolag i Västeuropa och USA – men är ointresserad av Asien och Indien trots deras snabba BNP-tillväxt.
  • Investeringar fokuserar på företag med starka kassaflöden och återinvesteringspotential, snarare än de med hög skuldsättning.
  • Bland Larssons favoritbolag finns brittiska Diploma och amerikanska Core & Main, båda med en förutsägbar och stark kassaflödesprofil.

För fonden Cliens Global Småbolag har Niklas Larsson har en distinkt investeringsstrategi som undviker skuldsatta företag. Istället prioriterar han företag med starka kassaflöden, så kallade "compounders", som konsekvent återinvesterar sitt kassaflöde för att skapa hög avkastning. Ett sådant företag är Larssons största innehav, brittiska Diploma, ett företag inom förvärv och distribution, berättar han i intervjun.

Diploma - ett företag med starka kassaflöden

Diploma säljer packningar till stora maskiner, kablar till flygplansindustrin samt medicinteknisk utrustning till Kanada och Australien. Tidigare var företaget ett finansiellt holdingbolag med en samling dotterbolag, men en omstrukturering för fem år sedan omvandlade det till en grupp.

"Jag tror många bolag behöver göra en liknande resa," kommenterade Larsson.

Detta skriver Privata Affärer om.

Core & Main - en distributör med potential

Niklas Larsson har även en förkärlek för distributörer, ett exempel är amerikanska Core & Main som distribuerar avloppsvatten till kommuner och städer.

"Mycket vatten går till spillo i USA. Allteftersom behöver man laga. Jag tror att lite mer än hälften ersätter befintliga system och hälften är nybyggnation," berättade Larsson.

Investeringsstrategin påminner om ett ränta-på-ränta-tänk där företag med starka och förutsägbara kassaflöden kan investera i något som skapar hög avkastning. Men, förutsägbara kassaflöden är inte alltid enkla, som Larsson märkte med portföljbolaget Service Corporation International, verksamt inom begravningsbranschen.

"Det är egentligen överblickbara intäkter. De säljer i princip små jordplättar där folk begraver sig. De kan säljas för flera miljoner dollar om du vill ligga på en kulle och blicka ut över Stilla havet. Sen har du en marginal på det, en förhållandevis enkel affär."

Läs även: Experternas favoriter: 9 heta aktietips inför rapportstarten

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt