SBB bestrider påstådda krav från obligationsägare
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

SBB bestrider påstådda krav från obligationsägare

SBB

Fastighetsbolaget Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB) avfärdar anklagelser från en av sina obligationsägare, som hävdar att företaget har brutit mot villkor om räntetäckningsgraden i sina EMTN-program. Företaget har anlitat rådgivare för att ta itu med situationen och VD Leif Synnes beskriver kravet som opportunistiskt.

En obligationsägare har hävdat att SBB har brutit mot räntetäckningsgradens villkor i sina EMTN-program för 2020 och 2021. Totalt skulle detta omfatta ungefär 46 miljoner euro, eller 536 miljoner kronor, vilket motsvarar cirka en procent av SBB:s totala obligationslån per den 31 maj 2023.

Grundlösa krav enligt SBB

SBB har emellertid vederlagt dessa påståenden, och benämner dem som grundlösa. I ett pressmeddelande uttrycker företaget sin avsikt att fortsätta vidta nödvändiga åtgärder för att skydda sina och sina intressenters intressen. Företaget har anlitat erfarna juridiska och finansiella rådgivare för att hantera situationen.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

VD Synnes kommenterar

Leif Synnes, VD för SBB, berättade för Dagens Industri att kravet kommer från en "amerikansk opportunistisk fond". Han beskriver situationen som en teknisk fråga som fonden försöker utnyttja. "Vi bestrider kravet och lägger inte så mycket mer vikt på det", säger Synnes.

Bloomberg News rapporterar att det är den New York-baserade investeringsfirman Fir Tree Partners som har ställt kravet på att SBB skall återbetala obligationsskulden omedelbart.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Samhällsbyggnadsbolag

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Samhällsbyggnadsbolag

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt