Sänkta riktkurser för gamingbolaget efter svag rapport
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Sänkta riktkurser för gamingbolaget efter svag rapport

Sänkta

Gamingbolaget Stillfront har fått sina rekommendationer och riktkurser sänkta av flera analyshus efter att deras Q2-rapport publicerades på måndagen. Bland andra Pareto och Kepler Cheuvreux har justerat sina bedömningar, där bolagets fokus på kostnadsbesparingar och minskad tillväxt har väckt oro.

  • Pareto och Kepler Cheuvreux sänker rekommendationer och riktkurser för Stillfront.
  • Bolagets Q2-rapport visade på lägre omsättningstillväxt än väntat.
  • Analyshusen ser en strukturell nedgång och begränsade kortsiktiga "triggers".

Enligt Finwire har Stillfront fått sänkta rekommendationer från flera analyshus på tisdagsmorgonen. Pareto har ändrat sin rekommendation från köp till behåll och sänkt riktkursen till 9,7 kronor per aktie. Kepler Cheuvreux har följt samma linje och justerat sin riktkurs från 12,50 till 9,60 kronor per aktie.

Svag intäktsutveckling och kostnadsbesparingar

I sin analyskommentar framhåller Pareto att Stillfronts Q2-rapport inte levde upp till förväntningarna, med en mindre omsättningstillväxt än väntat. Bolaget fokuserar på kostnadsbesparingar snarare än investeringar som kan generera tillväxt på kort sikt. Pareto menar att intäktsutvecklingen på kort sikt kommer att vara svag på grund av säsongsmässig aktivitet och brist på nya betydande produktlanseringar.

Pareto skriver: "Vår tolkning av ledningens kommentarer om intäktsutvecklingen på kort sikt är att den kommer att vara ganska svag på grund av säsongsmässig aktivitet och i kombination med få nya betydande produktlanseringar är 'triggers' på kort sikt begränsade, menar vi."

Strukturell nedgång och minskat kassaflöde

Kepler Cheuvreux noterar att Stillfronts fria kassaflöde har minskat med 34 procent sedan toppen 2022 och att de organiska intäkterna har minskat med nära 1 miljard kronor. Bolagets skuldsättningsnivå överstiger målet, och analytikerna ser en strukturell nedgång för bolaget.

"Vi tror inte längre att Stillfront kommer att kunna växa organiskt 2025. Givet oundviklig kostnadsinflation och en ökning av utgifterna för användarförvärv, en kostnad som nu ser mindre tillfällig ut, tror vi att bolaget kommer att kämpa för att försvara sin ebitda över tid," skriver Kepler Cheuvreux.

Även Barclays och DNB har sänkt sina riktkurser till 14 kronor respektive 16 kronor. Efter knappt 50 minuters handel på tisdagsmorgonen hade Stillfronts aktie tappat drygt 1 procent till 8,755 kronor.

Vi på Börskollen fortsätter att följa utvecklingen kring Stillfront och hur bolaget hanterar de utmaningar som ligger framför dem. Bolagets fokus på kostnadsbesparingar och den minskade tillväxten är avgörande frågor som kommer att påverka deras framtida prestation.

Börskollen om Stillfront

Stillfront är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern SF på Mid Cap. Stillfront verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 15025 st ägare hos Avanza samt 2830 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Stillfront Group är ett svenskt företag inom spelutveckling som fokuserar på free-to-play-spel. Företaget har en varierad portfölj av spel och riktar in sig på titlar med lång livslängd och engagerade spelare. Stillfront Group består av flera spelstudios spridda över olika länder, och deras främsta marknader är Europa, USA och MENA-regionen. Bland de spelstudios som företaget äger finns Goodgame Studios, Kixeye och Storm8. Huvudkontoret är beläget i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Stillfront, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Stillfront

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt