Sänkt riktkurs för Waystream efter svag rapport
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Sänkt riktkurs för Waystream efter svag rapport

Sänkt

En ny uppdragsanalys från Analysguiden avslöjar att de har beslutat att sänka sin riktkurs för teknikbolaget Waystream till 50 kronor, från en tidigare riktkurs på 64 kronor. Detta följer efter ett svagt tredje kvartal för företaget.

Försäljningsestimatet för år 2023 har justerats ner till 120 miljoner kronor, en minskning från tidigare 153 miljoner kronor. Antagandet om rörelseresultatet för helåret har också minskats, från 15 miljoner kronor till 5 miljoner kronor.

Detta skriver Analysguiden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

En ny riktkurs för Waystream

Analysguiden har också sänkt sin riktkurs för företaget till 50 kronor, tidigare satta till 64 kronor. Detta motsvarar ett p/e-tal på 21 baserat på den uppskattade vinsten per aktie för 2024. Detta framgår av kommentaren som Analysguiden har gett i samband med deras senaste uppdragsanalys.

Dessa justeringar kommer i kölvattnet av ett svagare tredje kvartal för Waystream. Det återstår att se vilken effekt detta kommer att ha på bolagets framtida prestation och hur marknaden kommer att reagera på dessa nya siffror.

Om Waystream

Waystream är ett bolag från Sverige och listat på First North. Bolaget verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 3560st ägare hos Avanza samt 597st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Waystream Holding utvecklar och säljer fiberbaserad bredbandsutrustning, vilket främst innefattar switchlösningar och intelligenta routrar. Lösningar som levereras inkluderar realtidsövervakning, Punkt-till-Punkt (PtP)-, SDN och MPC lösningar. Utöver kärnverksamheten erbjuder bolaget tillhörande teknisk support, utbildning och teknisk rådgivning. Bolaget har rötter inom PacketFront-gruppen men avknoppades under 2012 som separat bolag. Huvudkontoret ligger i Kista.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Waystream

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Waystream

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt