Saab ser ljus framtid för försvarsindustrin
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Saab ser ljus framtid för försvarsindustrin

Saab

Saab:s vd, Micael Johansson, uttrycker sin tro på att försvarsindustrin kommer att se en långvarig tillväxt, enligt en intervju i Dagens Industri. Denna tillväxt beror på en ökad efterfrågan på Saabs produkter som följd av konflikten i Ukraina. Johansson påpekar också att ett eventuellt medlemskap i Nato kan ge företaget tillgång till känsligare områden.

  • Ökad efterfrågan på Saabs produkter som följd av Ukraina-konflikten förväntas driva företagets tillväxt under de kommande tio åren.
  • Saab kan komma att få tillgång till mer känsliga områden inom försvarsindustrin om Sverige blir medlem i Nato.

Långvarig tillväxt för försvarsindustrin

Micael Johansson, vd för Saab, förväntar sig att efterfrågan på företagets produkter kommer att hålla i sig även efter att konflikten i Ukraina är över. "Även om vi hoppas att kriget kommer att få ett bra slut för Ukraina, tror jag inte att politikerna kommer att sänka garden direkt. Så jag förväntar mig en tillväxtperiod på ungefär ett decennium", säger Johansson till Dagens Industri.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Potentiella fördelar med Nato-medlemskap

Johansson kommenterar även Sveriges ansökan om medlemskap i Nato. Han menar att Saab kan dra stor nytta av ett medlemskap. Det skulle ge företaget möjlighet att arbeta på mer känsliga områden inom försvarsindustrin, som telekrig, sensorer och ledningssystem. För tillfället är dessa områden svåra för Saab att verka inom, eftersom Sverige inte är medlem i försvarsalliansen.

Om Saab

Saab är ett bolag från Sverige och listat på Large Cap. Bolaget verkar inom sektorn Industri och aktien har 59416st ägare hos Avanza samt 12619st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Saab är en leverantör av produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Produktportföljen består av flygplan som JAS Gripen, ytfartyg och ubåtar, samt vapen och tillhörande system. Bolaget bedriver sin verksamhet i Sverige och på flertalet marknader inom Europa, USA och Australien. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Saab

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Saab

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt