Så tror Öresunds VD om börsåret – och aktierna han föredrar
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Så tror Öresunds VD om börsåret – och aktierna han föredrar

Så

Investmentbolaget Öresunds VD, Nicklas Paulson, uttrycker en försiktig inställning till börsen år 2024. Han menar att det finns flera risker att ta hänsyn till, inklusive eventuellt sämre konjunkturutveckling på grund av fördröjd effekt av räntehöjningar och möjliga åtstramningar hos konsumenterna till följd av reallönesänkningar.

  • Öresund har byggt upp en kassa på 400 miljoner kronor för att investera i företag med stabila kassaflöden och beprövade affärsmodeller.
  • Storbolagsaktier som Securitas och Volvo har lagts till i portföljen under det senaste året.

Paulson har i en intervju med Affärsvärlden uttalat att det finns risker med 2024 års börsutveckling. Enligt honom kan räntehöjningar ha en fördröjd effekt som gör att konjunkturen utvecklas sämre än förväntat. Dessutom kan kraftiga reallönesänkningar leda till åtstramning bland konsumenterna, vilket kan påverka företagens benägenhet att investera.

En försiktig inställning till börsen

“I detta scenario blir vinstutvecklingen en besvikelse och det är tveksamt om lägre räntor kan kompensera för detta”, säger Paulson. Som en följd av denna försiktighet har Öresund byggt upp en kassa på omkring 400 miljoner kronor.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Satsning på stabila företag

Paulson meddelar att dessa pengar kommer att investeras i företag med beprövade affärsmodeller och stabila kassaflöden. Han anser att större och likvida aktier bör prioriteras då de erbjuder ökad flexibilitet, vilket är en fördel i osäkra börstider. Under det senaste året har Öresund därför lagt till storbolagsaktier som Securitas och Volvo i sin portfölj.

Om Öresund

Öresund är ett bolag från Sverige och listat på Mid Cap. Bolaget verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 11782st ägare hos Avanza samt 2399st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Öresund är ett investmentbolag. Visionen är att vara en aktiv, långsiktig och förvaltande aktör på den nordiska marknaden. Majoriteten av investeringarna innefattar ett flertal olika branscher, från fordons- och tillverkningsindustrin, till media- och spelbranschen. Dagens Öresund etablerades under 1961 och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Läs även: "Veckans aktie": Köp vårdbolaget – står inför kraftigt vinstrally

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Öresund

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt