Så mycket räknar it-jätten med att attacken kommer att kosta
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Makroekonomi

Så mycket räknar it-jätten med att attacken kommer att kosta

Så

It-konsulten Tieto Evry uppskattar att skadeståndet efter den it-attack som drabbade flera av deras kunder i vintras inte kommer att överstiga 10 miljoner euro. Polisutredningen pågår och bolaget har mottagit skadeståndskrav.

  • Tieto Evry förväntar sig skadestånd på högst 10 miljoner euro efter it-attacken.
  • Bolaget rapporterar en omsättning på 715 miljoner euro för andra kvartalet.
  • Den justerade ebita-marginalen överträffade förväntningarna med 11,0 procent.

Tieto Evry bedömer att bolaget inte kommer att behöva betala mer än 10 miljoner euro i skadestånd efter den it-attack som drabbade flera av deras kunder tidigare i år. Uppgifterna framgår av bolagets senaste delårsrapport. Det rapporterar Dagens Industri.

It-attackens påverkan och skadeståndsanspråk

I början av året drabbades ett av Tieto Evrys svenska datacenter av en it-attack som kraftigt påverkade flera av bolagets kunder. En polisutredning pågår och flera kunder har framfört krav på skadestånd. I rapporten ger Tieto Evry en första indikation på de potentiella kostnaderna och framhåller att bolaget har försäkringar som täcker de relaterade kostnaderna, inklusive skadeståndsanspråk.

”Baserat på bolagets nuvarande bedömning uppgår den sammanlagda avtalsmässiga gränsen för direkta skador till under 10 miljoner euro (motsvarande 117 miljoner kronor). Bolaget förväntar sig att anspråk från kunder och slutförhandlingar med försäkringsbolag kan ta flera kvartal att lösa”, skriver Tieto Evry i rapporten, rapporterar Di.

Ekonomiska resultat och prognoser

Tieto Evry redovisade annars en omsättning på 715 miljoner euro under det andra kvartalet, motsvarande en organisk tillväxt på 1 procent. Denna siffra var strax under de förväntade 718 miljoner euro enligt en sammanställning av analytikernas estimat från Infront. Det justerade ebita-resultatet på 78,3 miljoner euro var dock något över konsensus, som låg på 77,5 miljoner euro.

Stabilt kvartal i blandad makromiljö

Koncernchefen Kimmo Alkio beskrev bolagets andra kvartal som stabilt trots en blandad makromiljö. Bankingverksamheten har utvecklats starkt, medan konsultverksamheten har mött utmaningar med en vikande efterfrågan.

På Börskollen fortsätter vi att följa Tieto Evrys utveckling noggrant och rapporterar kontinuerligt om viktiga händelser som påverkar bolaget och marknaden.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt